Close sidebar
Close sidebar

Vladimir Putin vrea să acapareze noi teritorii în Ucraina

Vladimir Putin vrea să acapareze noi teritorii din Ucraina, motivând mișcarea ca fiind una defensivă. Președintele Rusiei spune că ar putea încerca să pună mâna pe mai multe teritorii ucrainene de lângă granița rusă.

Sorin Negru,

Putin a amenințat că va lua noi teritorii din Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, spune că ar putea încerca să pună mâna pe mai multe teritorii ucrainene lângă granița rusă pentru a preveni mai multe lovituri din partea adversarilor săi.

Citește și: Armata lui Putin a lovit cu rachete de croazieră orașul natal al lui Zelenski. "O baie de sânge"

Președintele Putin a sugerat că le-ar putea ordona forțelor sale să încerce să pună mâna pe mai multe terenuri în Ucraina pentru a proteja teritoriul rusesc învecinat.

Citește și: Crește riscul unui război nuclear. Aliatul lui Putin: "Nu vom ezita să folosim armele nucleare"

El a afirmat că forțele ucrainene au suferit pierderi „catastrofale” într-o nouă contraofensivă declanșată de liderii de la Kiev.

Vladimir Putin nu exclude o nouă mobilizare de trupe

În unele dintre cele mai detaliate remarci ale sale despre războiul din ultimele luni, liderul rus a mai spus că nu are în vedere o nouă mobilizare, așa cum s-au temut mulți ruși, dar nici nu a exclus acest lucru, potrivit ABC News.

Citește și: VIDEO- Primele patru orașe recucerite de Ucraina de la Rusia în contraofensiva care-l sperie pe Putin- HARTA

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Putin a reiterat afirmația Rusiei că Ucraina a fost responsabilă pentru aruncarea în aer a unui baraj al râului Nipro, care a provocat inundații vaste de ambele părți ale frontului săptămâna trecută în sudul țării.

Comentariile lui Putin la o întâlnire deschisă cu jurnaliştii militari şi bloggerii au evitat afirmaţiile Kievului conform cărora trupele ucrainene au capturat câteva sate în primele etape ale contraofensivei.

Citește și: Armata lui Putin a lovit cu rachete de croazieră orașul natal al lui Zelenski. "O baie de sânge"

Întâlnirea, care a durat mai bine de două ore, a avut loc după ce loviturile cu rachete rusești în centrul Ucrainei au ucis cel puțin 11 persoane peste noapte în orașul natal al lui Zelenski.

Un nou atac, miercuri dimineață, a ucis cel puțin trei oameni în Odessa.

Putin a amenințat că va lua noi teritorii din Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Rusia vrea noi teritorii în Ucraina

Putin a spus că contraofensiva Ucrainei nu a avut succes. El a afirmat că Ucraina a pierdut 160 de tancuri și peste 360 de alte vehicule blindate, în timp ce Rusia ar fi pierdut 54 de tancuri de când a început noul asalt. Aceste afirmații nu au putut fi verificate imediat. 

Referindu-se la presupusele incursiuni ucrainene în Rusia și bombardarea regiunilor de graniță, Putin a spus că se gândește dacă „să creeze pe teritoriul ucrainean un fel de zonă tampon la o asemenea distanță de la care să fie imposibil să ne atace teritoriul”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În comentariile difuzate la televiziunea de stat rusă, Putin a spus că se confruntă cu o întrebare la care numai el putea răspunde- ar trebui Rusia să încerce să ia Kievul din nou?

De asemenea, Putin a amenințat din nou că va retrage Rusia din acordul cu cereale la Marea Neagră, menit să atenueze o criză alimentară globală agravată de invazia rusă. „Ne gândim să ieșim din acest acord cu cereale acum”, a spus Putin la întâlnire.

„Din păcate, am fost încă o dată înșelați – nu s-a făcut nimic în ceea ce privește liberalizarea aprovizionării cu cereale pe piețele externe”, a explicat liderul de la Kremlin.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI