Un apel terifiant de la copilul tău care țipă și un răpitor mascat care cere 1 milion de dolari pentru răscumpărarea copilului sechestrat.

De asta a avut parte o mamă din Arizona, Jennifer DeStefano, care s-a trezit cu o cerere de viață și de moarte de la fiica ei, Brie, în vârstă de 15 ani.

Citește și: „Nu s-a sinucis pentru că nu avea de ce”. Declarații cutremurătoare ies la iveală în cazul tânărului ucis de Monica Odagiu

Când a auzit vocea disperată a fetei sale, mama a intrat în panică, a înghețat și a început să se gândească cum poate face rost de bani ca să salveze viața fiicei sale.

Momente de coșmar pentru mamă când a auzit vocea clonată a fetei sale

Momente de coșmar pentru mamă când a auzit vocea clonată a fetei sale

Fata nu era răpită, ci într-o excursie cu colegii 

Numai că Brie nu era răpită și legată și nu era în drum spre Mexic, așa cum pretindea vocea.

Din fericire, fata era în siguranță într-o excursie la schi, neștiind nimic de teroarea pe care o îndura mama ei.

Citește și: Sfatul lui Arsenie Boca pentru Săptămâna Mare. Ce înseamnă să îți porți crucea

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Potrivit Daily Mail, aceasta este realitatea înspăimântătoare a celui mai recent pericol pe care îl reprezintă tehnologia AI.

Conform specialiștilor, răufăcătorii tehnologici au nevoie de doar trei secunde de înregistrare vocală a cuiva pentru a-i clona vocea și a o folosi ca armă împotriva celor mai apropiati și dragi.

Vocea clonată: "Te rog, mamă, ajută-mă"

Pe înregistrarea audio primită, se auzea clar vocea fetei care își implora mama să o ajute: "Te rog, mamă, ajută-mă! Ajută-mă".

Jennifer DeStefano își amintește că vocea semăna la perfecție cu modul în care ar fi vorbit Brie. 

Cum a fost clonată vocea fetei

Fiica lui DeStefano nu are conturi publice pe rețelele de socializare, dar vocea ei poate fi auzită în câteva interviuri realizate pentru școală și sport, spune mama fetei.

Recent, a primit un apel de la un număr necunoscut în timp ce fiica ei era plecată la schi. „Ridic telefonul și aud vocea fiicei mele, care spune „Mamă!” și ea plânge. „Am spus: „Ce s-a întâmplat?” Și ea a spus: „Mamă, am fost răpită”, și plânge și plânge”, și-a amintit ea la postul local din Scottsdale.

Mama a auzit apoi un bărbat spunându-i lui Brie „să-și lase capul jos” și „să se întindă”.

"Nu m-am îndoit nicio secundă că nu este fiica mea"

Mama din Arizona a continuat să povestească: „Omul respectiv ia telefonul și spune: „Ascultă aici. O am pe fiica ta. Așa se va întâmpla. Dacă suni la poliție, chemi pe oricine, o voi droga și voi duce în Mexic”.

„În acel moment, am început să tremur. În fundal, ea spunea: „Ajută-mă, mamă. Te rog, ajută-mă. Ajută-mă” și urla.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La început a cerut 1 milion de dolari. Când ea a spus că nu are bani, el a redus cererea la 50.000 de dolari.

La momentul apelului, DeStefano era înconjurată de alte mame de la școala de dans a celeilalte fiice a ei. Ele au sunat la 911 în timp ce mama lui Brie era încă la telefon cu escrocul și l-au sunat și pe soțul ei, care a verificat că fata era în siguranță.

În loc să ceară un transfer bancar, solicitat să o întâlnească pe DeStefano în persoană. Părinții au dat polițiștilor toate informațiile pentru a-i prinde pe escroci.

Vocea fetei, clonată după interviuri date la școală

Recomandarea poliției: stabiliți în familie o parolă de recunoaștere ca să nu fiți păcăliți cu tehnologia AI

Femeia îi avertizează pe alți părinți despre pericolele tehnologiei care se dezvoltă rapid.
— Era complet vocea ei. A fost inflexiunea ei. Așa ar fi plâns ea. Nu m-am îndoit nicio secundă că nu este ea. Aceasta este partea ciudată care m-a făcut să mă sperii de moarte. 

„Cea mai mare teamă a mea este că acest lucru va fi folosit pentru a atrage o persoană și a o răpi așa cum mi-au cerut mie.
„Dacă vi s-a întâmplat acest lucru, sau cuiva cunoscut, vă rugăm să raportați! Singura modalitate de a opri acest lucru este conștientizarea publicului!
„De asemenea, e util să stabiliți un cuvânt sau o întrebare de urgență în familie pe care doar dumneavoastră o cunoașteți, astfel încât să puteți valida că nu sunteți înșelat cu AI!” a scris ea pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si