Close sidebar
Close sidebar

Volodimir Zelenski anunță o nouă condiție în planul de pace propus de Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski se așteaptă ca armata Rusiei să ajungă la pierderi de 100.000 de soldați până la finalul acestui an.

Sorin Negru,

Volodimir Zelenski se așteaptă la noi atacuri din partea Rusiei

[Sursa foto: president.gov.ua]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele Volodimir Zelenski spune că este nevoie de crearea unui Tribunal Special în cazul agresiunii ruse din Ucraina, arătând că actuala legislaţie internaţională nu ar permite tragerea la răspundere directă a liderilor ruşi.

Citește și: Răspunsul lui Putin la deciziile NATO. Medvedev: "NATO este o entitate criminală, trebuie desființată"

„Pentru ca să existe responsabilitate pentru agresiune, este nevoie de un tribunal special- pe lângă Curtea Penală Internaţională. Iar noi facem totul pentru a crea un astfel de tribunal”, a spus preşedintele ucrainean.

Citește și: A doua zi a ședinței NATO de la București. Suedia și Finlanda participă la discuții

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Volodimir Zelenski vrea ca acest tribunal special pentru Rusia să judece nu numai faptele agresiunii din februarie 2022, ci tot ce s-a întâmplat de la anexarea ilegală a Crimeei în 2014.

Zelenski a mai spus marți seara că această condiţie, a creării unui Tribunal Special, trebuie să fie o clauză din planul de pace pe care îl propune Ucraina. 

Ucraina se așteaptă la noi atacuri aeriene ale Rusiei

Alerte de raid aerian au fost emise marţi la prânz pe întreg teritoriul Ucrainei, dar deocamdată nu au existat nici un fel de rapoarte privind noi atacuri ruseşti cu rachete, relatează Reuters.

La Kiev totul este în regulă, dar oficialii ucraineni au cerut populaţiei prudenţă în urma avertismentului preşedintelui Volodimir Zelenski că Rusia ar putea pregăti noi atacuri la aproape o săptămână după ultimul val important de bombardamente cu rachete.

"Data trecută, ruşii şi-au deghizat lovitura sub forma unor zboruri de antrenament...Să vedem", a remarcat Vitali Kim, guvernatorul regiunii Nikolaev (Mikolaiv), în sudul Ucrainei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Forţele antiaeriene ale armatei ucrainene sunt pregătite să respingă un nou atac cu rachete din partea agresorului rus, a reacţionat un purtător de cuvânt al armatei aerului a Ucrainei, Iuri Ignat, citat de Ukrinform.

Zelenski: Rusia pierde zilnic soldați în Donețk

Menţionând o situaţie încă dificilă pe front, cu Rusia care „pregăteşte ceva în sud”, Zelenski i-a asigurat pe ucraineni că forţele Kievului rezistă, iar pierderile Moscovei vor însuma cel puţin 100.000 de soldaţi morţi.

„Noi rezistăm şi- cel mai important- nu permitem inamicului să-şi îndeplinească intenţiile. Au spus că vor cuceri regiunea Doneţk în primăvară, vară, toamnă... Iarna începe deja săptămâna aceasta. Şi-au irosit acolo armata regulată, pierd zilnic sute de soldaţi mobilizaţi şi de mercenari, folosesc acolo trupe de barieră... Anul acesta, Rusia va pierde o sută de mii de soldaţi ucişi (pe front) şi numai Dumnezeu ştie câţi mercenari. Iar Ucraina va rămâne în picioare. Iar lumea va face totul pentru a se asigura că toţi cei vinovaţi de acest război criminal vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a încheiat Zelenski

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI