Am discutat despre cursul ostilităţilor, despre operaţiunea pentru salvarea militarilor din (combinatul siderurgic) Azovstal şi despre viziunea perspectivelor din procesul de negociere. Am pus problema alimentării cu combustibil a Ucraine i”, a scris Zelenski pe pagina sa de Twitter.

Citeste si: Un colonel rus a declarat la un post TV că rușii sunt „sedați informaţional”

Noi am discutat, de asemenea, despre sprijinul Franţei, despre pregătirea celui de-al 6-lea pachet de sancţiuni (al Uniunii Europene împotriva Rusiei), despre posibilele căi pentru a exporta produse agricole ucrainene.

Am avut o discuţie de fond despre depunerea cererii noastre pentru un statut de candidat la aderare în UE ”, a mai informat Zelenski.

Livrările de arme franceze pentru Ucraina se vor intensifica

Potrivit Palatului Elysee, Macron i-a transmis lui Zelenski că livrările de arme franceze pentru Ucraina vor continua şi se vor intensifica.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Circulaţie rutieră închisă noaptea pe ambele sensuri ale A2 Bucureşti-Constanţa până joi inclusiv

Săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel, la Strasbourg, la crearea unei „comunităţi politice europene” pentru a primi în special Ucraina, în timpul procedurii de aderare la UE care va dura ani sau chiar „decenii”.

În intervenţia sa cu prilejul Zilei Europei, Emmanuel Macron a subliniat că Ucraina, invadată de Rusia, este deja „membră cu inima a uniunii noastre”.

Zelenski a anunţat înainte de aceasta că Ucraina a predat răspunsurile la partea a doua a chestionarului pe care fiecare ţară aspirantă trebuie să îl completeze în vederea aderării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si