Close sidebar
Close sidebar

La ce oră vorbește Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Mesajul președintelui Ucrainei pentru români

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este așteptat să vorbească astăzi în Parlamentul României începând cu ora 19.00.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat că în şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere va fi discutată solicitarea ca preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să se se adreseze, luni, de la ora 19.00, în Parlament.

Citeste si: Zelenski, mesaj pentru mamele soldaților ruși: „Uitați ce nenorociți ați crescut”. El publică imagini cu masacrul din Bucha

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis luni, de la ora 12.30, programul sedinței comune a Camerei Deputaților și Senatului în care va ține discursul președintele Ucrainei.

Citeste si: Președintele Zelenski, mesaj la Premiile Grammy: "Tăcerea este moarte, spuneți adevărul"

"La ora 19.00. O să fie două discursuri, al preşedintelui Senatului şi al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi domnul preşedinte Zelenski", a spus Florin Cîţu înainte de ședința de la 12,30.

"E un lucru foarte important, vorbim de un preşedinte al unui stat suveran atacat de Rusia"

În cursul dimineții, liderul PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că este posibil ca Zelinski să vorbească azi în fața aleșilor de la București, dar că aşteaptă o informare de la Ministerul Afacerilor Externe.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 40. Forțele ruse se retrag din regiunea Sumi. Noi bombardamente în Harkov

"E un lucru foarte important şi vorbim de un preşedinte al unui stat suveran atacat de Rusia în acest moment, unde este un genocid, şi din acest moment eu nu mai am nicio reţinere să spun că Putin este un criminal de război. Calea diplomatică, nu calea de Facebook şi încercarea pe Facebook de a ne face imagine, calea diplomatică este cea normală.

Eu, până la ora 12,30 când avem un Birou permanent reunit, aştept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe", a declarat Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD.

Citeste si: Rusia neagă masacrul din orașul Bucha

Întrebat dacă există o solicitare din partea Ambasadei Ucrainei, Cîţu a spus: "Obsesia asta cu birocraţia nu o înţeleg. Astăzi la ora 19.00 vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României. Cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru. Este o solicitare din partea mea în Birourile permanente reunite", a precizat liderul demisionar al PNL, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski a acuzat duminică Rusia de comiterea unui "genocid" în Ucraina pentru a elimina "întreaga naţiune", la o zi după descoperirea a numeroase cadavre pe străzile din oraşul Bucha, în apropiere de capitala Kiev după plecarea forţelor ruse.

Ce a transmis Zelenski țării noastre în discursul din Consiliul European

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a avut joi seară o intervenţie în faţa liderilor statelor UE reuniţi la summit-ul la Bruxelles, unde el a evaluat prin scurte descrieri fiecare dintre aceste ţări, inclusiv România, în funcţie de modul în care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si:   Ea este femeia care i-a dăruit o fiică lui Vladimir Putin. A fost menajeră și acum e numită „stăpâna Rusiei”

''România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial'',   a transmis Volodimir Zelenski în intervenția sa de la Consiliul European, unde președintele Ucrainei a criticat în special Ungaria pentru poziția ambiguă în conflictul declanșat de Rusia.

''Lituania este cu noi''
''Letonia este cu noi''
''Estonia este cu noi''
''Polonia este cu noi''
''Franţa- Emmanuel, cred într-adevăr că este cu noi''
''Slovenia este cu noi''
''Slovacia este cu noi''
''Republica Cehă este cu noi''
''România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial''
''Bulgaria este cu noi''
''Grecia, cred, este cu noi''
''Germania... puţin cam târziu. Credem că şi Germania va fi cu noi în momentul crucial''
''Portugalia, în fine, aproape...''
''Croaţia este cu noi''
''Suedia, galbenul şi albastrul (culorile drapelului suedez, aceleaşi cu ale celui ucrainean n.red) trebuie să fie mereu împreună''
''Finlanda, ştiu că este cu noi''
''Olanda este cu raţiunea, aşa că vom găsi puncte în comun''
''Malta, cred că o vom convinge''
''Danemarca, cred că o vom convinge''
''Luxemburg, ne înţelegem între noi''
''Cipru, cred cu adevărat că este cu noi''
''Italia, mulţumim pentru sprijinul tău''
''Spania, vom găsi puncte în comun''
''Belgia, vom găsi argumente''
''Austria, alături de ucraineni, este o oportunitate pentru tine''
''Irlanda, în fine, aproape...'', a declarat Zelenski joia trecută.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI