Close sidebar
Close sidebar

Volodimir Zelenski promite recuperarea peninsulei Crimeea de la Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat intenţia de a recupera peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Într-un mesaj publicat duminică pe Twitter, Zelenski spune că doar prin recuperarea Crimeei, în Ucraina se va instala pacea.

Sorin Negru,

"Vom readuce steagul ucrainean în toate colţurile Ucrainei", promite liderul de la Kiev 


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Este pământul nostru. Poporul nostru. Istoria noastră", a spus Volodmir Zelenski, potrivit unei declaraţii difuzate duminică. Prin recuperarea Crimeei, în Ucraina se va instala pacea, a adăugat el.

Citește și: Vladimir Putin, atac virulent la NATO

"Vom readuce steagul ucrainean în toate colţurile Ucrainei", s-a angajat şeful statului ucrainean.

Ziua de 26 februarie a fost declarată de Zelenski în 2020 zi de rezistenţă împotriva ocupaţiei ruse din Crimeea.  

În 2014, înainte de anexarea peninsulei de către Rusia, în faţa parlamentului regional din Simferopol a avut loc o amplă demonstraţie pe data de 26 februarie, mai mulţi oameni fiind ucişi.

"Vom readuce steagul ucrainean în toate colţurile Ucrainei", promite liderul de la Kiev 

Vladimir Putin, atac virulent la NATO

Președintele rus Vladimir Putin a lansat duminică un atac virulent la adresa alianței NATO. El spune că țările Occidentului au doar un singur scop: să distrugă Federaţia Rusă. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ţările occidentale, a mai afirmat Putin, au "doar un singur scop: să distrugă fosta Uniune Sovietică şi partea sa principală, Federaţia Rusă".

Citește și: Ce conține planul de pace în 12 puncte propus de China pentru Rusia și Ucraina

"Doar în acel moment ei ne vor accepta poate în aşa-zisa familie a popoarelor civilizate, însă doar separat, fiecare parte separat", a continuat Vladimir Putin, în acest interviu acordat în marja unui concert patriotic ce a avut loc joi, cu o zi înainte de marcarea unui an de la declanșarea ofensivei ruse în Ucraina.

Citește și:  VIDEO- Val de arestări în Rusia, la un an de la începutul invaziei în Ucraina. Motivul incredibil pentru care mai mulți oameni au fost încătușați

În acest interviu, președintele rus şi-a reiterat de asemenea apelul la crearea unei lumi multipolare, potrivit Agerpres.

"Suntem împotriva a ce? Împotriva faptului că această lume nouă ce apare se construieşte doar în interesul unei singure ţări: SUA. Acum, tentativele lor de a reconfigura lumea conform imaginii lor, după destrămarea Uniunii Sovietice, au dus la această situaţie, (iar) noi suntem pur şi simplu obligaţi să reacţionăm", a spus Putin.

Ce spune Putin despre folosirea armelor nucleare

Liderul de la Kremlin spune că Rusia nu poate ignora capacitățile nucleare ale adversarilor săi, aspect care îl forțează să ia măsuri în acest sens: 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„În condițiile de astăzi, când toate țările care conduc NATO au declarat că principalul lor obiectiv este de a ne provoca o înfrângere strategică, astfel încât oamenii noștri să sufere precum spun ei, cum putem ignora capacitățile lor nucleare în aceste condiții?”, a mai spus Vladimir Putin pentru televiziunea rusă de stat.

Citește și: Ultimul desen făcut de Mihai Șora, cu o zi înainte de a muri. Mesajul transmis de filosof este emoționant

Putin a acuzat Occidentul și NATO că vorbeau public despre furnizarea de arme nucleare Ucrainei înainte de decizia Rusiei de a invada țara vecină.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI