Close sidebar
Close sidebar

Volodimir Zelenski: Ucraina nu acceptă niciun ultimatum din partea Rusiei

Este aproape o lună de când bombardamentele rusești asupra Ucrainei continuă, însă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa nu va ceda niciodată în faţa ultimatumurilor din partea Rusiei, informează Reuters.

Laura Macovei,

Volodimir Zelenski: Ucraina nu acceptă niciun ultimatum din partea Rusiei


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Avem un ultimatum cu puncte în el. Urmaţi-l şi apoi noi vom pune capăt războiului. Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei ”, a declarat președintele ucrainean.

Bombardamente în Kiev și Sumî

Cel puțin opt oameni au murit în Kiev după ce rachetele rusești au căzut într-o zonă rezidențială și peste un centru comercial. Este alertă de securitate în Sumî, unde exploziile ar fi afectat o centrală chimică, de unde a avut loc o scurgere de amoniac.

Citeste si: Zelenski nu va fi nominalizat la Premiul Nobel pentru pace. De ce nu a convins Președintele Ucrainei

Totodată, a expirat ultimatumul dat de trupele rusești administrației orașului Mariupol. Primarul și aleșii locali erau somați să predea controlul portului de la Marea Azov.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor ”, a declarat Irina Vereșciuc, vicepremierul Ucrainei.

Ziua 26 de război

Ucraina refuză să cedeze orașul Mariupol, dar noi bombardamente au loc în vestul țării, la Rivne. Ucraina a respins un ultimatum primit din partea armatei ruse de a depune armele şi de a preda oraşul Mariupol. A existat o pauză de 24 de ore în bombardamente în majoritatea orașelor, duminică, însă la Kiev mai multe explozii au ucis cel puțin patru oameni.  

Citeste si: VIDEO Trupele ruse au dispersat violent cu grenade paralizante şi focuri de armă protestul locuitorilor din Herson

Conducerea Ucrainei  a refuzat să predea orașul Mariupol, respingând un ultimatum al Rusiei de a renunța la oraș până la data limită de 05:00, ora Moscovei (ora 4, ora României).

Duminică, a existat o  scurtă pauză de 24 de ore  în bombardamentele Rusiei în majoritatea orașelor din Ucraina.

Dar la Kiev, au căzut mai multe obuze care au ucis cel puțin patru oameni.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI