Jolanda Fun urmează să moară săptămâna viitoare, la doar 34 de ani. Tânăra este relaxată la gândul morții și chiar a reușit să pregătească în avans invitațiile pentru înmormântare.

Citește și: O tânără de 28 de ani va fi eutanasiată la cerere, deși, fizic nu are nicio problemă: ”Nu mai pot face asta”. Care este, de fapt, motivul din spatele dorinței sale nefirești?

„Născut din dragoste, plecat în dragoste”, este scris pe invitațiile pregătite pentru prieteni și apropiați.

„După o viață grea luptată, ea a ales liniștea la care a tânjit atât de mult”, a mai scris Jolanda Fun în textul invitației la propria înmormântare.

Jolanda Fun a explicat de ce vrea să moară

Jolanda Fun, care locuiește în Brabantul de Nord, în Țările de Jos, a explicat de ce vrea să moară într-un interviu pentru The Sunday Times  de săptămâna trecută.

Deși este sănătoasă din punct de vedere fizic, se simte în mod constant „tristă, abătută, posomorâtă”.

La 22 de ani, femeia a fost diagnosticată cu o serie de probleme de sănătate mintală și de atunci a urmat o gamă largă de terapii anti-depresie.

Citește și: VIDEO. Actrița italiană Sibilla Barbieri, sinucidere asistată în Elveția. Ultimul mesaj al femeii

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

În condițiile date, tânăra nu a fost niciodată capabilă să-și păstreze un loc de muncă.

Când un consilier i-a spus în urmă cu doi ani că poate fi eutanasiată, ea a decis că aceasta este singura opțiune care îi mai rămâne. „Vreau să ies din viață”, a explicat ea.

Jolanda Fun urmează să moară săptămâna viitoare, la doar 34 de ani.

Jolanda Fun urmează să moară săptămâna viitoare, la doar 34 de ani.

[Sursa foto: Facebook / Jolanda Fun]

Val de critici după anunțul sinuciderii asistate

Jolanda Fun a avut o viață dificilă, dar nu toată lumea este de acord că acesta este un motiv pentru a-și pune capăt zilelor.

Femeia suferă de tulburări alimentare, autism și dificultăți de învățare. Depresia este cea mai grea afecțiune cu care se luptă, dar renunțarea la viață este considerată o non-soluție, după cum scrie Spiked Online.

Un număr tot mai mare de persoane cu probleme psihice și neurologice se îndreaptă spre eutanasiere în Țările de Jos. Potrivit sursei citate, 42% dintre medicii de familie olandezi au raportat cereri de eutanasie din partea persoanelor cu demență.

În mod tulburător, puțin sub 43% dintre acești pacienți au spus că s-au simțit presați de rude să apeleze la sinuciderea asistată.

Controverse privind legalizarea sinuciderii asistate

Cazul Jolanda Fun din Olanda a scos din nou în prim-plan controversele din jurul eutanasiei, în special în ceea ce privește aplicarea acesteia la persoanele care suferă de boli mintale, potrivit Info Catolica.

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Dezbaterea se intensifică pe măsură ce se apropie alegerile federale din Olanda, unii cetățeni exprimându-și intenția de a vota împotriva acestei măsuri.

Se exprimă îngrijorări că introducerea sinuciderii asistate pentru persoanele cu boli mintale ar putea duce la o creștere a numărului de decese din eutanasie. Un caz similar recent a fost acela al tinerei Zoraya ter Beek, o femeie de 28 de ani cu depresie și autism care a decis să moară prin eutanasie.

În timp ce în Olanda sau Belgia a fost nevoie de două decenii pentru a atinge anumite etape legislative, Canada a făcut progrese semnificative în doar cinci ani în legislația sinuciderii asistate.

Sunt tot mai multe îngrijorări cu privire la potențiala extindere a eligibilității pentru sinuciderea asistată în Canada, în special în ceea ce privește persoanele care suferă exclusiv de boli mintale.

Controverse privind legalizarea sinuciderii asistate

Controverse privind legalizarea sinuciderii asistate

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si