Close sidebar
Close sidebar

"Vreau să ies din viață, vă invit la înmormântarea mea". Cine este tânăra de 34 de ani care va fi eutanasiată de ziua ei, fără să fie grav bolnavă

Este un scandal public în Olanda, unde o tânără de 34 de ani, Jolanda Fun, fără probleme majore de sănătate, este programată să moară prin eutanasiere medicală săptămâna viitoare, tocmai de ziua ei. Organizațiile creștine, mai ales cele catolice, au criticat profund sistemul olandez care permite astfel de sinucideri asistate.

Sorin Negru,

Jolanda Fun urmează să moară săptămâna viitoare, când împlinește 34 de ani.

[Sursa foto: Facebook / Jolanda Fun]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Jolanda Fun urmează să moară săptămâna viitoare, la doar 34 de ani. Tânăra este relaxată la gândul morții și chiar a reușit să pregătească în avans invitațiile pentru înmormântare.

Citește și: O tânără de 28 de ani va fi eutanasiată la cerere, deși, fizic nu are nicio problemă: ”Nu mai pot face asta”. Care este, de fapt, motivul din spatele dorinței sale nefirești?

„Născut din dragoste, plecat în dragoste”, este scris pe invitațiile pregătite pentru prieteni și apropiați.

„După o viață grea luptată, ea a ales liniștea la care a tânjit atât de mult”, a

mai scris Jolanda Fun în textul invitației la propria înmormântare.

Jolanda Fun a explicat de ce vrea să moară

Jolanda Fun, care locuiește în Brabantul de Nord, în Țările de Jos, a explicat de ce vrea să moară într-un interviu pentru The Sunday Times  de săptămâna trecută.

Deși este sănătoasă din punct de vedere fizic, se simte în mod constant „tristă, abătută, posomorâtă”.

La 22 de ani, femeia a fost diagnosticată cu o serie de probleme de sănătate mintală și de atunci a urmat o gamă largă de terapii anti-depresie.

Citește și: VIDEO. Actrița italiană Sibilla Barbieri, sinucidere asistată în Elveția. Ultimul mesaj al femeii

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

În condițiile date, tânăra nu a fost niciodată capabilă să-și păstreze un loc de muncă.

Când un consilier i-a spus în urmă cu doi ani că poate fi eutanasiată, ea a decis că aceasta este singura opțiune care îi mai rămâne.

„Vreau să ies din viață”, a explicat ea.

Jolanda Fun urmează să moară săptămâna viitoare, la doar 34 de ani.

[Sursa foto: Facebook/ Jolanda Fun]

Val de critici după anunțul sinuciderii asistate

Jolanda Fun a avut o viață dificilă, dar nu toată lumea este de acord că acesta este un motiv pentru a-și pune capăt zilelor.

Femeia suferă de tulburări alimentare, autism și dificultăți de învățare. Depresia este cea mai grea afecțiune cu care se luptă, dar renunțarea la viață este considerată o non-soluție, după cum scrie Spiked Online.

Un număr tot mai mare de persoane cu probleme psihice și neurologice se îndreaptă spre eutanasiere în Țările de Jos. Potrivit sursei citate, 42% dintre medicii de familie olandezi au raportat cereri de eutanasie din partea persoanelor cu demență.

În mod tulburător, puțin sub 43% dintre acești pacienți au spus că s-au simțit presați de rude să apeleze la sinuciderea asistată.

Controverse privind legalizarea sinuciderii asistate

Cazul Jolanda Fun din Olanda a scos din nou în prim-plan controversele din jurul eutanasiei, în special în ceea ce privește aplicarea acesteia la persoanele care suferă de boli mintale, potrivit Info Catolica.

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Dezbaterea se intensifică pe măsură ce se apropie alegerile federale din Olanda, unii cetățeni exprimându-și intenția de a vota împotriva acestei măsuri.

Se exprimă îngrijorări că introducerea sinuciderii asistate pentru persoanele cu boli mintale ar putea duce la o creștere a numărului de decese din eutanasie. Un caz similar recent a fost acela al tinerei Zoraya ter Beek, o femeie de 28 de ani cu depresie și autism care a decis să moară prin eutanasie.

În timp ce în Olanda sau Belgia a fost nevoie de două decenii pentru a atinge anumite etape legislative, Canada a făcut progrese semnificative în doar cinci ani în legislația sinuciderii asistate.

Sunt tot mai multe îngrijorări cu privire la potențiala extindere a eligibilității pentru sinuciderea asistată în Canada, în special în ceea ce privește persoanele care suferă exclusiv de boli mintale.

Controverse privind legalizarea sinuciderii asistate

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI