Close sidebar
Close sidebar

Vrei sa platesti mai putin la factura de curent. Iata ce sfaturi simple ne ofera specialistii

Daca va doriti sa platiti mai putin la factura de curent, atunci trebuie sa stiti ca primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa utilizati responsabil energia electrica. Astfel, reducand consumul, veti avea mai putin de plata.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit adevarul.ro, nu trebuie sa stati cu becul stins cat mai mult timp ca sa economositi la factura de curent, ci trebuie sa urmati cateva sfaturi simple, date de specialisti, ce tin de utilizarea corespunzatoare a aparatelor electrice din casa.

1. Incercati sa achizitionati aparate electrice clasa "A".


“Raţionalizarea consumului de energie electrică poate fi calea către evitarea unei facturi mari la curent. Frigiderul şi congelatorul de clase A+, A++, A+++ sunt investiţii bune pentru că extracostul aparatelor se recuperează rapid din economia de consum”, explică Florin Ungur, electrician.

2. Cumparati becuri ecologice

3. Incarcare maxima. In cazul masinilor de spalat, care este a treia cea mai mare sursa de consum, este recomandat sa le folosim la capacitate maxima.

“La fel ca la frigider, este recomandat să se aleagă aparate cu clasă economică mare şi să se folosească la maxim capacitatea de încărcare a cuvei.

De asemenea, nu trebuie supraîncărcat uscătorul pentru că înseamnă un timp de uscare mai mare ce presupune şi mai multă energie cheltuit”, a precizat Florin Ungur.

4. Dacă televizoarele, calculatoarele, DVD Player-ele nu sunt folosite atunci trebuie închise complet.

5. Cand porniti aerul conditionat, asigurati-va ca sunt inchise toate ferestrele. Fiecare salt de temperatura duce la risipa de curent electric.

“Se recomandă eliminarea pierderilor de căldură ce pot apărea la ferestre, la uşi, prin folosirea de materiale izolante, garnituri, izolaţii din spumă poliuretanică şi geamuri termopan”, a mai precizat electricianul.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI