Cel mai întâlnit material folosit pentru mobilier este MDF-ul, iar acesta vine de obicei în suprafețe netede, așadar va trebui să folosești materiale bune și să respecți câteva etape necesare pentru a ajunge la cele mai bune rezultate. Dacă vrei să afli care sunt acestea, citește în continuare acest articol.
Citește și: Top 4 aspecte de avut în vedere înainte să dai în chirie un apartament
Iată 5 pași simpli cu care vei obține cele mai bune rezultate la recondiționarea MDF-ului
Pregătește materialele
Pentru a începe procesul de recondiționare este important să te asiguri că ai materialele și uneltele necesare. Astfel, începe cu un echipament de protecție format din mănuși, ochelari și masca care să te ferească de vaporii toxici sau de alte posibile accidente. Va trebui să protejezi și mediul în care lucrezi, așa că folosește folii, benzi sau scotch pentru a acoperi mobilierul sau alte suprafețele din apropiere.
Adaugă la acest kit de materiale vopseaua, grundul, șmirghelul, pistolul de pulverizare sau rola, carpele de curățare, dar și alte lucruri care crezi că te vor ajuta.
Curățarea
Dacă vrei să recondiționezi MDF-ul ca un profesionist, atunci va trebui să respecți acest pas, astfel încât să te poți bucura de un rezultat bun la finalul proiectului tău. Începe pregătirea mobilierului prin curățarea acestuia de murdărie, praf sau alte reziduuri.
Poți folosi un detergent de vase sau o cârpă umedă, în funcție de ce ai nevoie.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citește și: Sfaturi de top pentru jocuri distractive pentru copii: Activități distractive și lucruri educative de făcut
Smirgheluirea
Odată ce suprafață este curățată, poți trece la pasul următor, smirgheluirea suprafeței. Începe să netezești suprafața care urmează să fie vopsită și folosește un smirghel cu granulație de 180. Asigură-te că utilizezi mănuși, ochelari și o masca pentru a te proteja de praf sau de alte substanțe dăunătoare.
La final folosește o cârpă curată pentru a îndepărta praful.
Finisare și protecție
Va trebui să aplici 2 straturi de grund pe materialul pe care vrei să-l recondiționezi. Primul strat de grund poliuretanic se aplică imediat după prima șlefuire. După aproximativ 3 ore, timp în care primul strat s-a uscat, va trebui să folosești o hârtie abrazivă cu granulație 240 pentru o nouă etapă de șlefuire.
Ulterior, aplică stratul al doilea și așteaptă cel puțin 3 ore a acesta să se usuce. La final șlefuiește suprafață cu o hârtie abrazivă de 320/400.
Citește și: De ce este atât de important iluminatul în designul interior al locuinței?
Vopsitul
Poate cea mai plăcuta parte din acest proces este vopsitul. Pentru vopsit poți folosi o pensulă, o mini rolă sau un pistol de pulverizare pentru a aplica vopseaua pentru MDF pe care o găsești în magazinul de specialitate Feyro.ro,
la prețuri avantajoase. Primul strat trebuie aplicat uniform și este recomandat să respecți instrucțiunile producătorului. Așteaptă ca vopseaua să se usuce complet, apoi aplică al doilea strat.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Nu e nevoie să înlocuiești mobilierul vechi cu unul nou. Urmează pașii de mai sus și folosește materiale de înaltă calitate pentru a ajunge la rezultate pe care ți le dorești.