Weekendul nu este prilenic pentru plimbări în parc. Se anunță vreme și mai rea ca și până acum. Dacă azi, 12 februarie 2021, am avut parte de frig și s-au înregistrat rafale puternice de vânt. În următoarele două zile vom avea parte de temperaturi până -13 grade Celsius și chiar și 3 grade, cele mai scăzute tempearturi fiind în vestul, nordul, nord-vestul și centrul țării.

Citeste si: Alertă meteo! Vine ninsoarea în toată țara! Temperaturile scad cu până la 20 grade

„Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.” au anunțat meteorologii.

Citeste si: Vreme capricioasă în jumătate din țară. COD GALBEN emis de ANM

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea specialiștii anunță rafale puternice de vânt. „Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h.”

Nu vom scăpa nici de zăpadă.

Ultima lună a acestei ierni nu și-a ieșit din drepturi. Toată săptămâna viitoare vom avea parte de frig și de vreme rea. „Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări”, a transmis ANM.

Vremea la munte

Dacă vrei să te aventurezi pentru un weekend în doi, la munte, de Ziua Îndrăgostiților, trebuie să fi echipat corespunzător. Atât mașina, cât și tu trebuie să te adaptezi la condițiile meteo nefavorabile din acest sfârșit de săptămână. Se anunță vreme rea, iar stratul de zăpadă va crește considerabil.

Citeste si: Iarna își reintră în drepturi! Meteorologii au emis două atenționări de vreme rece în România. În București, temperaturile scad și cu 18 grade

„În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp.

Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă. Notă: va ploua pe arii extinse și pe treptele de relief mai joase din jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 10…20 l/mp.”

conform prognozei emisă de ANM.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

vreme rea în weekend 13-14 februarie
Ploi și ninsori în weekend.[Sursa foto: google]

Și în restul țării, vremea se va menține la fel de rece. „În vestul și nord-vestul țării vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea. Notă: depuneri de polei vor fi pe arii restrânse și în nordul Moldovei.” arată experții în meteo.

Citeste si: Vreme de coșmar în următoarea perioadă Ce anunță ANM?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si