Vremea se schimbă total în țară. Administrația Națională de Meteorologie a făcut recent un anunț de ultim moment. Specialiștii au explicat cum va fi vremea în perioada ce urmează și câte grade se vor înregistra în termometre.

Citește si: Franța a fost lovită de vijelii, ploi torențiale și grindină

Conform ANM ne așteaptă vreme extrem de călduroasă. Vezi cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, dar și ce temperaturi vor înregistra termometrele în luna iulie.

Vreme caniculară în țară

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele patru săptămâni meteorologii anunță temperaturi mai mari față de normalul acestei perioade. În același timp, se anunță cantități de precipitații care vor fi deficitare în majoritatea zonelor din țara noastră.

Citește si: China este afectată de cele mai intense ploi din ultimii 60 de ani. Inundațiile au provocat daune uriașe

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade din an, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere pozitivă mult mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice ale României.

De asemenea, regimul pluviometric se arată deficitar în majoritatea regiunilor din țară, dar mai ales în zonele de centru, nord, dar și la munte. Excepție va face sud-estul extrem al României, acolo unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale acestei perioade.

În perioada 04.07.2022 – 11.07.2022, temperatura medie a aerului va avea valori mult mai ridicate decât normalul acestei perioade, la nivelul întregii țări. Precipitațiile vor fi apropiate de cele normale acestei perioade, în toate regiunile din țară.

Citește si: Cod galben de vijelii în trei sferturi din țară. Vezi HARTA de la ANM. Cum e vremea în Capitală

Între 11.07.2022

și 18.07.2022, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale acestei perioade, în toată regiunile țării. Regimul pluviometric se arată deficitar în regiunile intracarpatice ale țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 18.07.2022 – 25.07.2022, Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade din an, pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice ale țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale acestei perioade.

Citește si: Vremea de vineri, 24 iunie 2022. Anunțul ANM: cer senin!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si