Azi, 1 septembrie 2020, este prima zi de toamnă, însă vara nu și-a luat încă la revedere. În unele zone din România avem soare și în jur de 30 de grade în termometre. ANM a transmis, însă, și un cod galben de ploi și vânt puternic în 19 județe din țară, instabilitatea atmosferică, specifică acestui anotimp.

Administrația Națională de Meteorologie a realizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Vremea la munte și la mare

La mare vremea continuă să fie frumoasă, dar se va răci treptat pe aproape tot parcursul intervalului. Mediile maximelor se vor situa între 30 şi 26 de grade, iar pe timp de nopate termometrele vor arăta între 16 și 20 de grade.

Iar la munte vremea se va răci semnificativ până când mediile maximelor vor coborî de la 14 spre 10 grade. De asemenea, minimele vor marca o scădere treptată, cu temperaturi de 14 grade şi 6 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată pe aproape întreg parcursul intervalului.

Vremea în București

În Muntenia vremea continuă să fie caniculară până pe data de 8 septembrie, după care se va răci treptat, astfel că maxima va ajunge la 26 de grade. Pe timp de noaptea, termometrele vor arăta între 12 și 18 grade Celsius, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în 4 septembrie când se vor semnala și averse.

Prognoza meteo a lunii septembrie pentru restul țării

În Banat vremea va fi călduroasă în prima zi de toamnă, cu o maximă de 32 de grade, dar până pe 4 septembrie se va răci, iar termometrele nu vor arată mai mult de 24-26 de grade. Totuși, după această dată se va mai încălzi puțin și ne vom putea bucura din nou de 30 de grade până pe 7 septembrie.

A doua săptămână a lunii aduce maxime de 24-28 de grade pe timp de zi, iar noaptea termometrele nu vor arăta mai mult de 18 grade Celsius, cu o minimă de 10 grade. În această zonă, ploile vor fi prezente pe data de 1, 3 și 4 septembrie.

În Crișana vremea va deveni mai rece, cu maxime de 24 de grade Celsius. Minimele vor scădea și ele brusc în prima parte a lunii, astfel că vor ajunge la cel mult 12 grade. Ploile vor fi accentuate în data de 1 septembrie când vor fi posibile şi cantităţi mai însemnate, iar în restul intervalului se vor semnala averse doar pe arii restrânse.

vremea în luna septembrie
vremea în luna septembrie[Sursa foto: PixaBay]

Și în Trasilvania vremea se va răci treptat. Începând cu 1 septemrbie, termometrele nu vor mai arăta 32 de grade, ci o maximă de doar 24 de grade Celsius. De asemenea, minimele nopții se vor situa în jurul valorii de 16 grade Celsius, dar continuă să coboare treptat până la 10 grade. În acest interval ploile îşi vor face apariţia în special sub formă de aversă, iar cantitățile de apă vor fi însemnate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: O franțuzoaică a fost arestată după ce a mers dezbrăcată pe un pod sacru din India

Citeste si: Vaccinarea populației împotriva Covid-19 ar putea fi o adevărată problemă. Avertizarea specialiștilor

Citeste si: Bilanț CORONAVIRUS, azi 31 august 2020. Care este situația din România

Citeste si: Bilanț CORONAVIRUS, azi 31 august 2020. Care este situația din România

În Maramureș vreme nu rămâne la fel de călduroasă. Aici maximele se vor situa între 24 si 28 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 10 și 16 grade. În prima săptămână a lunii septembrie, ploile își vor face apariția sub formă de averse, iar ulterior, acestea vor fi doar pe arii restrânse.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În Moldova termometrele vor arăta în următoarele zile o maximă de 28 de grade, iar minimele nocturne se vor situa între 12 și 17 grade Celsius. Ploile vor fi în general sub formă de aversă.

În Muntenia vremea continuă să fie caniculară până pe data de 8 septembrie, după care se va răci treptat, astfel că maxima va ajunge la 26 de grade. Pe timp de noaptea, termometrele vor arăta între 12 și 18 grade Celsius, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în 4 septembrie când se vor semnala și averse.

Citeste si: Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

De asemenea, și în Oltenia vremea continuă să fie caldă până pe 5 septembrie când se va răci treptat, astfel că mediile vor ajunge la 28 de grade. Pe timp de noapte, termometrele vor arăta în această zonă între 19 şi 13 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si