Close sidebar
Close sidebar

Anunțul ANM, vremea se schimbă radical în România. Toamna își intră în drepturi

Meteorologii au actualizat, marţi, avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică şi anunţă că se pot înregistra cantităţi de precepitaţii ce pot ajunge la 60 de litri pe metru pătrat.

Georgiana Balaban,

Vremea se schimbă radical în România. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit meteorologilor, codul galben rămâne în vigoare până marţi, la ora 18.00.

„În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zonele de deal şi de munte, Maramureş, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei şi Moldovei şi nord-vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină”, au transmis meteorologii.

Aceştia anunţă că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp şi izolat 40...60 l/mp.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Codul galben afectează 31 de judeţe.

Cod portocaliu și galben de furtuni

ANM a emis codurile pentru următoarea perioadă. De asemenea, un val de frig va veni peste România. În săptămăna 5-12 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Ploi și furtuni pe teritoriul țării. [Sursa foto: PixaBay]

În sudul țării, temperaturile vor fi în scădere până în data de 9 octombrie. De la medii de 29 de grade, vom ajunge undeva la 21. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere.

Vremea la munte

Cine are de gând să meargă la munte trebuie să-și ia multe haine groase în bagaj. Vântul va bate cu rafale puternice la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85…95 km/h), iar local și temporar și în vest și în nord-est (rafale în general de 50…60 km/h).

În zonele de munte se vor semnala și cantități mari de apă. Conform ANM, sunt vizate ploi, intensificări ale vânturi și instabilitate atmosferică.

Meteorologii anunță o încălzire ușoară a vremii în săptămâna 12-19 octombrie în întreaga țară. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI