Meteorologii au transmis că vremea se va răci brusc  în România. De asemenea, ANM a emis un cod galben valabil pentru mai multe județe din țară. Avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie arată o medie negativă a temperaturilor.

ANM a transmis, azi 11 februarie 2021, și un cod galben de ceață, valabil în orele următoare, pentru patru judeţe din Moldova și luni a transmis prognoza meteo pentru următoarea perioadă.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 11 februarie 2021. Vremea se strică! Ploi și ninsori în majoritatea zonelor!

Conform specialiștilor, în judeţele Bacău (Filipeşti, Roşiori), Neamţ (Roman, Săbăoani, Tămăşeni, Cordun, Horia, Doljeşti, Ion Creangă, Sagna, Icuşeşti, Secuieni, Oniceni, Valea Ursului, Bozieni, Stăniţa, Gâdinţi, Boghicea, Pânceşti, Bira, Poienari), Iaşi (Iaşi, Tomeşti, Holboca, Podu Iloaiei, Ciurea, Răducăneni, Ţibăneşti, Miroslava, Leţcani, Ţibana, Popricani, Voineşti, Erbiceni, Costuleni, Dagâţa, Ciorteşti, Dumeşti, Comarna, Mironeasa, Sineşti, Valea Lupului, Mogoşeşti, Schitu Duca, Popeşti, Scânteia, Oţeleni, Ungheni, Prisăcani, Victoria, Rediu, Horleşti, Tansa, Bârnova, Golăieşti, Grajduri, Movileni, Şcheia, Dobrovăţ, Aroneanu, Ţuţora, Moşna, Româneşti, Ipatele, Grozeşti, Mădârjac, Draguşeni) şi Vaslui (Codăeşti, Băceşti, Dumeşti, Rebricea, Todireşti, Tăcuta) se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Citeste si: Vreme capricioasă în jumătate din țară. COD GALBEN emis de ANM

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De azi, vremea se răcește în țară, iar gradele scad în termometre. Precipitaţiile vor fi prezente pe tot parcursul următoarelor două săptămâni, iar noaptea temperaturile vor fi în mare parte negative. În sudul țării, media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea a celor nocturne va fi la limita gerului, de aproximativ -10 grade.

Vremea la munte

Nici la munte vremea nu se va menține caldă ca și până acum. Între 12 și 17 februarie, temperaturile scad drastic. Vremea va deveni geroasă. Media valorilor diurne va fi cuprinsă între -14 şi -12 grade iar temperaturile medii nocturne se vor situa în general între -20 şi -16 grade. În ultimele zile ale intervalului este posibilă o creştere uşoară şi treptată a regimului termic, spre maxime medii de la -8 la -6 grade şi minime între -14 şi -12 grade.

Citeste si: Iarna își reintră în drepturi! Meteorologii au emis două atenționări de vreme rece în România. În București, temperaturile scad și cu 18 grade

„Vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ger, la început în vest, nord, nord-est şi centru, apoi şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade”, a transmis ANM.

Nu am scăpat nici de ploi și de ninsori. „Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) şi în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau gheţuş.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzaţia de frig, cu viteze de 55...65 km/h şi temporar peste 70...80 km/h, mai ales în centru, sud şi est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată”, a mai transmis ANM.

vremea în românia februarie 2021
Revin ploile în țară.[Sursa foto: PixaBay]

Începând de azi, ora 18.00, până vineri la aceeaşi oră, va fi cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Vreme de coșmar în următoarea perioadă Ce anunță ANM?

”În intervalul menţionat, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110...130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m”, a precizat ANM.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si