Se anunță zile cu furtuni, în mai multe regiuni din țară. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele ore, fiind în vigoare atât cod galben, cât și cod portocaliu de vreme rea.

România, afectată de ploi și furtuni

Codul galben de ploi se prelungește până mâine, 12 septembrie, ora 10:00. Vremea rea pare că se instalează în mai multe regiuni din țară, fiind așteptate ploi torențiale, cu descărcări electrice, chiar și furtuni. 

Citește și: Echinocțiul de toamnă 2024: Momentul în care ziua și noaptea se întâlnesc în echilibru cosmic

"Pe parcursul zilei de miercuri (11 septembrie) temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea aria ploilor se va restrânge către estul și nord-estul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10...20 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50

l/mp", se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Cod galne de ploi

[Sursa foto: Captură ANM]

Citește și: Horoscop zilnic 12 septembrie 2024: Nu te grăbi să iei decizii, lasă lucrurile să se desfășoare natural

Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi în mai multe județe, valabil până în această după-amiază. Sunt așteptate averse torențiale, cu descărcări electrice și intensificări ale vântului în Ilfov, Ialomița, Constanța și Argeș.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si