Close sidebar
Close sidebar

Vreți să cumpărați un apartament? Ghid de achiziție

În articolul de mai jos vă prezentăm detaliile la care trebuie să acordați atenție atunci când sunteți în căutarea unui apartament.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atunci când suntem în căutarea unui apartament putem observa că anunțurile de vânzare conțin informații precum „confort 1, 2 sau 3, lux sau decomandat.

Chiar dacă există trei categorii de confort, specialiștii imobiliari spun că nu sunt limite clare care să le delimiteze.

În apartamentele decomandate accesul în camere se face separat, dintr-un hol, nu dintr-o cameră în alta. Locuințele semi-decomandate permit accesul din sufragerie într-o altă cameră.

Citeste si: VIDEO| Piața imobiliară din România este în haos

Locuințele de tip confort 1 sunt decomandate, iar suprafața acestora este generoasă: peste 30 mp în cazul unei garsoniere și peste 80 mp la apartamentele cu 3 sau 4 camere.

Totodată, acestea din urmă vor avea minim două băi. Un aspect important este și anul construcției, locuințele confort 1 trebuie să fie în clădiri construite după anul 1976.

Citeste si: Ce conțin pachetele cu alimente, în 2025. O nouă categorie de români poate beneficia de acest ajutor de la stat- kanald.ro

Citeste si: Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie- wowbiz.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Locuințele confort 2 au o compartimentare semi-decomandată. Acestea au un singur balcon și o singură toaletă. În cazul locuințelor confort 3 suprafața acestora este mai mică, iar trecerea se face dintr-o cameră în alta.

Alți factori care contribuie la stabilirea gradului de confort al unui apartament sunt: etajul la care este situată locuința, starea blocului, starea și dotarea locuinței (gresie, parchet, termopane etc).

Înainte de încheia un antecontract de vânzare cumpărare îți recomandăm să analizezi cu atenție ofertele disponbile pe piața imobiliară.

După ce te-ai decis asupra unui apartament, interează-te să afli ce vecini ai și care sunt costurile de întreținere lunare. Astfel de informații poți obține de la asociația de proprietari sau de la șeful de scară/bloc.

Citeste si: VIDEO| Orasele care cresc spre munte

Cu toate că sunt niște criterii, puțină lume ține cont de acestea în momentul în care postează un anunț de vânzare cumpărare.

Astfel, vă recomandăm să fiți atenți la specificațiile menționate atunci când căutați o locuință.

Pe site-ul de anunțuri de vânzare/cumpărare imobiliare, Flatfy.ro, puteți să analizați ofertele disponibile. Aici sunt centralizate anunțuri de vânzare apartamente din toată țara, care pot fi filtrate pe orașe, număr de camere, preț sau chiar și suprafață.

Citeste si: Românii se vor bucura în fiecare lună de un ajutor în valoare de 660 de lei! Ce trebuie să facă pentru a intra în posesia banilor- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Patrick, câștigător al sezonului 3 „Casa Iubirii”, enervat la culme de gestul iubitei sale, Bianca: "Ești cea mai enervantă persoană pe care o cunosc"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

De obicei, apartamentele decomandate au un preț mai mare față de locuințele similare semi-decomandate sau nedecomandate.

Citeste si: 7 aspecte de luat in considerare inainte de a cumpara un apartament

Piața imobiliară în 2020: evoluția prețurilor

După ce pe parcursul anului 2019 prețurile din sectorul imobiliar au crescut constant, analiștii imobiliari se așteaptă ca ascensiunea să continue și în 2020. Cea mai mare cerere se înregistrează pentru apartamentele cu două camere, acestea fiind cele mai tranzacționate locuințe. Cele mai scumpe locuințe se găsesc în continuare în Cluj-Napoca, București și Timișoara, însă în acest an se așteaptă ca și alte orașe să atingă pragul de 1.000 euro/mp.

Ansambluri rezidențiale noi

Cererea în creștere de locuințe noi îi încurajează pe dezvoltatorii imobiliari să pornească noi proiecte rezidențiale. În anul 2020 urmează să fie date în folosință circa 70.000 de locuințe noi, majoritatea dintre acestea fiind în București. Peste 140 de ansambluri rezidențiale noi vor fi finaliate în capitală pe parcursul acestui an.

Pe site-ul Korter.ro sunt listate toate ansamblurile rezidențiale noi, finisate sau în curs de construcție. Aici vei putea să afli detalii suplimentare despre construcție, amenajarea spațiilor verzi, compartimentare, utilități dar și prețuri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI