Ionel Manolache: Buna ziua! Ce faceti? Bine ati venit! Ce sa facem, v-asteptam! La malul Dunarii, uite ce frumos se simte briza, aerul asta minunat.

O excursie in insula Fundu Mare. Este insula cea mai apropiata, de Braila, din raza Parcului Natural Balta Mica a Brailei. Veti vizita Lacul Chiriloaia si colonia mixta de pasari

Este ultima zona ramasa in regim liber de inundatie de pe cursul Dunarii, se intinde pe circa 62 de kilometri, pe cursul Dunarii. Pe un areal cam la 10% din suprafata Deltei, putem sa regasim cam jumatate din speciile protejate care se regasesc in Delta Dunarii.

Abia astept, pentru ca inteleg ca e si una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, pentru zona asta.

Daca aveti noroc, sunteti la inceputul perioadei in care infloreste nufarul si veti putea sa-l vedeti. 

Iulian Neagoe: Suntem pe privalul Hogioaia. Privalul este un canal natural al Dunarii. Este singura cale de acces a apei in lacurile si iezerele din interiorul Insulei, la cote mici. La cote mari, aceasta insula este total sub apa. Are o lungime de 2 km si face legatura intre Dunare si primul iezer, Chiriloaia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru protectia mediului si a habitatelor interne, am incercat sa facem un stavilar pentru a mentine o cota minima de apa pe lacurile din interior.

Reprezentativ pentru acest lac este colonia Chiriloaia, un loc unde cuibaresc, la un loc, o multitudine de pasari, din diferite specii.

Fac acest lucru pentru a se proteja mai bine de pradatori si pentru o perpetuare mai buna a specie.

Ca o curiozitate, ele cuibaresc in functie de marime. Pasarile mai mari la marime cuibaresc pe etajele superioare ale arborilor iar cele mai mici, pe etajele inferioare.

Este de retinut faptul ca noi suntem foarte, foarte aproape de oras, la circa 10 minute – un sfert de ora de mers cu barca. In linie dreapta fata de nordul orasului Braila, suntem la 3 km.Deci noi suntem o solutie, zic eu, optima, pentru cineva care iubeste natura si vrea sa stea in mijlocul ei, si cu bani foarte putini.

Domnul Catalin este unul dintre putinii importatori de barci din tara noastra si le adduce tocmai de peste ocean. Spuneati, un soi de marca premium in domeniul asta. Da, este un brand premium si noi il reprezentam in Romania, cu mandrie.

Pe langa showroom’ul de barci, ce mai gasesc aici? Un hotel, un restaurant. Deci, practic, trecand prin zona industriala, care poate fi dezamagitoare, descoperi acest loc, de unde incepe rezervatia naturala Insula Mica a Brailei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Este un proiect pe care l-am inceput acum 10 ani, este vorba de o marina. La noi in complex, puteti achizitiona o barca, puteti intretine o barca, puteti acosta o barca, puteti veni cu barca, sa serviti masa, puteti dormi peste noapte, in hotelul nostru si puteti gasi asitenta in tot ce tine de aceste activitati.

Agrementul nautic sa spunem ca e mai la inceput de drum in Romania si ar trebui sa va ajute faptul ca sunteti un deschizator de drumuri in sensul asta. Da, este o nisa in Romania, destul de mica. Noi avem aproape 1000 de km de Dunare si consider ca ar trebui sa ne intoarcem cu fata catre apa. Sa nu mai stam cu spatele la ea. Sigur! S-a intamplat asta, destul de multi ani, din pacate.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si