Trupele ucrainene au dat dovadă de o rezistență neașteptată în fața armatei rusești. La mai bne de o săptămână de la începutul războiului, oficialii americani, dar și cei europeni anticipează faptul că armata rusă se va regrupa și războiul va fi unul sângeros, de durată.

Citeste si: O tânără ucraineancă de 26 de ani a fost ucisă de ruși în propria mașină. Femeia ducea mâncare câinilor din adăposturi când a devenit victima ploii de gloanțe a agresorilor

Oficialii se pregătesc de un scenariu în care forțele rusești vor invada Kievul și vor prelua controlul asupra capitalei Ucrainei. Aceștia se pregătesc de susținerea unui guvern care să fie condus din exil, spune Washington Post. 

Pachet de ajutoare umanitare și militare în valoare de 10 miliarde de dolari 

Armele trimise de Statele Unite în Ucraina ar putea fi cruciale în contextul unei mișcări insurgente. Administrația Biden a cerut consiliului să accepte pachetul de ajutoare umanitare și militare care se ridică la o valoare de 10 miliarde de dolari.

Citeste si: Erdogan și Putin, discuție telefonică. Președintele turc l-a îndemnat pe liderul de la Kremlin să oprească focul din Ucraina

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit oficialilor, președintele Volodimir Zelenski ar fi esențial în acest demers, pentru a motiva ucrainenii care locuiesc sub ocupație rusă să continue lupta împotriva unui inamic mult mai puternic și mai bine echipat.

„Facem o planificare de urgență acum pentru fiecare posibilitate”, chiar și un scenariu în care președintele ucrainean stabilește guvernul în exil, mai exact în Polonia, a spus un reprezentant al administrației Biden, care a dorit să își păstreze anonimatul.

Presa din Rusia au spus de mai multe ori că președintele Zelneski ar fi părăsit Ucraina și ar fi fugit în Polonia, dar Volodimir Zelneski a negat aceste zvonuri și a demonstrat, filmându-se chiar din biroul său.

Americanii au spus de mai multe ori să îl scoată pe liderul ucrainean din țară, în clipa în care au apărut informații cum că Rusia a trimis asasini pentru a-l ucide, iar acesta a refuzat.

Citeste si: UPDATE: Forțele militare ruse au atacat convoaiele umanitare din Mariupol. Evacuarea civililor a fost oprită

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si