METEO. INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 07 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

METEO. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

VIDEO| Ploile care aduc dezastrul nu se opresc

METEO. ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate
Interval de valabilitate: 07 iunie, ora 10 – 07 iunie, ora 22

Citeste si: VIDEO| Potop în jumătate de țară. Multi oameni s-au trezit cu apa până la genunchi

METEO. În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, nordul Olteniei, precum și în toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

Citeste si: VIDEO| România, măturată de viituri

Ploile torentiale din ultimele ore au facut din nou dezastru, in mai multe judete. Batrani neajutorati, dar si copii au fost salvati din calea viiturilor in ultima clipa, insa suvoaiele au distrus tot ce au gasit in cale. Meteorologii spun ca astfel de furtuni puternice vor avea loc pana la sfarsitul acestei saptamani.

METEO. O batrana de 84 de ani si cainele ei au fost salvati din calea apelor in ultimul moment. O viitura puternica a navalit peste casele oamenilor din localitatea timiseana Ohaba Lunga. Toti localnicii au fost avertizati prin RO ALERT inainte sa vina prapadul. Alerta le-a salvat vietile.

Citeste si: VIDEO| Izolați de lume, după inundații

Si judetul Arges a ajuns sub ape. La Pitesti, suvoaiele au fost la un pas sa ia masinile dintr-o parcare, in urma unei ruperi de nori. Dintr-o casa din zona, autoritatile au evacuat o mama si cei doi copii de cinci si respectiv opt ani, care au fost la un pas de moarte.

METEO. Si marile bulevarde au fost inecate in suvoaie de peste un metru. Asta, desi ploaia n-a durat mult.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si