VIDEO - Wild cooking: rețetă delicioasă de cotlete de porc cu sos cremos de ciuperci
Emisiunea Wild cooking, marca TheXclusive, prezintă o nouă rețetă pentru iubitorii de gastronomie și natură. Are un gust deosebit, dar cel mai important se prepară foarte ușor.
Carnea de porc este o sursă importantă de proteine, zinc, fier și grăsimi, necesare corpului uman.
Carnea de porc se poate găti în mai multe moduri, dar astăzi vă arătăm cum se poate prepara simplu în natură, departe de agitația zilnică.
Bucătarul emisiunii a ales să gătească carnea de porc în Vârful Căpitanu, din Rucăr, într-un peisaj de poveste.
Cotlete de porc cu sos cremos de ciuperci- Ingrediente
Pentru rețeta de cotlete de porc cu sos de ciuperci aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Cotlet de porc
Ciuperci
Ceapă
Roșii
Pătrunjel
Frișcă lichidă
Boia de ardei
Muștar
Măsline verzi
Sare piper
Ulei
Cotlete de porc cu sos cremos de ciuperci- ușor de preparat
Primul pas este îndepărtarea părților de grăsime de pe cotletul de porc, apoi trecem la felierea acestuia. Bucățile de cotlet se pun într-o tigaie cu ulei și se condimentează după gust.
Când s-au făcut pe ambele părți le puteți lua de pe foc.
Pentru a prepara sosul cremos de ciuperci începem prin a felia mărunt ceapa și celelalte legume. În aceeași tigaie în care am gătit cotletele, punem ceapa și o lăsăm să se călească, adăugăm apoi ciupercile, roșiile tocate mărunt și frișca lichidă. Amestecăm și lăsăm pe foc până când obținem o consistență cremoasă. Spre final punem și muștarul, măslinele verzi și boiaua de ardei.
La pasul final adăugăm bucățile de cotlet de porc în sosul cremos de ciuperci și mai lăsăm puțin pe foc pentru a obține un rezultat delicios. Preparatul obținut se pune pe o farfurie întinsă peste care presărăm pătrunjel.
Gătitul în natură, o adevărată relaxare
Iubitorii de gastronomie și de natură se pot delecta cu imaginea unui loc de poveste și în același timp cu preparate delicioase.
Culoarul depresionar Rucăr-Bran este un loc de poveste, între Muntenia și Transilvania.
Cei care au curaj să urce până în Vârful Căpitanu se vor delecta cu frumusețile oferite de natură. În partea de nord și nord-est vor vedea în toată splendoarea Munții Bucegi și Piatra Craiului, în vest Iezerul și Vârful Păpușa, în est Leaota și văile sale, iar în sud Mateiașul, Vârful Pravat și Valea Namaestiului.