Cinci dintre cele mai vechi clădiri din Capitală. Sunt emblematice pentru arhitectura Bucureștilor
Iată care sunt cele mai vechi clădiri din București, dar și care sunt obligațiile proprietarilor clădirilor vechi în prezent!
În prezent, multe clădiri pline de istorie ale Bucureştiului de odată au supravieţuit secolelor, în ciuda războaielor mondiale, dar şi a cutremurelor.
Biserica Sfantul Anton a fost zidită în secolul XVI de voievodul Mircea Ciobanu pe zidurile fostei biserici. Aceasta a fost înălțată inițial de Mircea cel Bătrân, care a întemeiat prima Curte Domnească în Cetatea Dâmbovița.
Curtea Veche a fost ridicată în timpul domniei lui Vlad Țepeș. În prezent este un muzeu în aer liber.
Citește și: Clădiri vechi, transformate în locații de lux
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Spitalul Colțea este primul spital ridicat de spătarul Mihai Cantacuzino, în 1704. Clădirea a fost construită în 1888 și reprezintă una dintre reușitele arhitectonice bucureștene de la sfârșitul sec. XIX.
Casa Melik (1760) este cea mai veche cladire civila din Bucurelti. Din 1820 a aparținut familiei Melik. Acum adăpostește Muzeul „Th. Pallady“.
Hanul lui Manuc a fost construit de marele negustor armean Manuc-bei în primul deceniu al sec.
Proprietarii clădirilor vechi din București, indiferent dacă sunt instituţii publice, persoane fizice sau juridice, vor avea obligaţia, prin lege, de a întreţine în stare corespunzătoare clădirile din proprietate, precum şi anexele acestora.
De asemenea, aceștia trebuie să cureţe faţadele locuinţelor şi construcţiilor aflate la stradă, să le tencuiască ori să le zugrăvească periodic şi să asigure inclusiv repararea sau spălarea geamurilor ori a vitrinelor imobilelor din proprietate.
Citește și: Care au fost cele mai mari cutremure din România? Date istorice