În prezent, multe clădiri pline de istorie ale Bucureştiului de odată au supravieţuit secolelor, în ciuda războaielor mondiale, dar şi a cutremurelor. 

Cele mai vechi clădiri din Capitală

Biserica Sfantul Anton   a fost zidită în secolul XVI de voievodul Mircea Ciobanu pe zidurile fostei biserici. Aceasta a fost înălțată inițial de Mircea cel Bătrân, care a întemeiat prima Curte Domnească în Cetatea Dâmbovița.


Biserica este rezultatul unei serii de transformări, cea mai de seamă fiind cea făcută de Ștefan Cantacuzino în 1715 când i s-a adăugat Portalul de la intrare și peretele despărțitor al femeilor de bărbatț. Constantin Mavrocordat a mărit biserica în secolul XVIII iar în 1852 s-a adăugat al doilea hram.

Curtea Veche  a fost ridicată în timpul domniei lui Vlad Țepeș. În prezent este un muzeu în aer liber.

Citește și: Clădiri vechi, transformate în locații de lux

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Spitalul Colțea este primul spital ridicat de spătarul Mihai Cantacuzino, în 1704. Clădirea a fost construită în 1888 și reprezintă una dintre reușitele arhitectonice bucureștene de la sfârșitul sec. XIX.

Casa Melik (1760) este cea mai veche cladire civila din Bucurelti. Din 1820 a aparținut familiei Melik. Acum adăpostește Muzeul „Th. Pallady“.

Hanul lui Manuc a fost construit de marele negustor armean Manuc-bei în primul deceniu al sec.

XIX. Acesta  a funcționat pentru o perioadă la mijlocul secolului XIX ca hotel, fiind numit Hotel Dacia. Aici aveau loc marile baluri mondene ale Capitalei.

Ce sunt obligați să facă proprietarii clădirilor vechi din București

Proprietarii clădirilor vechi din București,  indiferent dacă sunt instituţii publice, persoane fizice sau juridice, vor avea obligaţia, prin lege, de a întreţine în stare corespunzătoare clădirile din proprietate, precum şi anexele acestora.

De asemenea, aceștia trebuie să cureţe faţadele locuinţelor şi construcţiilor aflate la stradă, să le tencuiască ori să le zugrăvească periodic şi să asigure inclusiv repararea sau spălarea geamurilor ori a vitrinelor imobilelor din proprietate.

Citește și: Care au fost cele mai mari cutremure din România? Date istorice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si