Momente celebre cu Marius Lăcătuș. „Fiara” a împlinit 58 de ani
Marius Lăcătuș este cel dintâi simbol al Stelei. Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, 10 titluri în Liga I și 7 Cupe ale României. Vobim de un jucător uriaș cu niște performanțe ce par SF în zilele noastre, când jucătorii se transferă de la o rivală la altă sau se mulțumesc cu puțin și așteaptă prima șansă să plece in străinătate.
Marius Lăcătuș s-a născut pe 5 aprilie 1964, la Brașov, unde avea să debuteze, la numai 13 ani, pentru Steagul Roșu. Anul 1983 a fost cel în care „Fiara” a pășit pentru prima oară în Ghencea, unde a cunoscut cele mai mari satisfacții din carieră.
Marius Lăcătuș s-a născut pe 5 aprilie în Brașov
Marius Mihai Lăcătuș (n. ,Brașov, România) este un fost fotbalist român, care a evoluat în cea mai mare parte a carierei în echipa Steaua București.
A făcut parte din echipa Stelei campioană europeană inter-cluburi în 1986, când a transformat un penalty de departajare în finala cu FC Barcelona. A evoluat pentru selecționata Românieila trei turnee finale, două de Campionat Mondial și unul de Campionat European.
În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni din sezonul 1985-1986.
Marius Lăcătuș s-a născut pe 5 aprilie 1964, la Brașov, unde avea să debuteze, la numai 13 ani, pentru Steagul Roșu.
Anul 1983 a fost cel în care „Fiara” a pășit pentru prima oară în Ghencea, unde a cunoscut cele mai mari satisfacții din carieră.
A câștigat de 10 ori campionatul național cu Steaua, 7 Cupe ale României ), o Cupă a Campionilor Europeni și Supercupa Europei fiind singurul jucător român cu o asemenea performanță. Cel mai important gol din întreaga sa carieră de jucător rămâne cel marcat în poarta catalanilor de la FC Barcelona, pe data de 7 mai 1986, când Steaua obținea cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc: câștigarea Cupei Campionilor Europeni.
Lăcătuș a jucat la clubul Steaua din 1983, de la vârsta de numai 19 ani. Între anii 1990 și 1993 a plecat în străinatate, evoluând în Italia, la AC Fiorentina, apoi în Spania, la Real Oviedo, făcând o pauză de 3 ani. După câțiva ani a revenit la Steaua, încheindu-și activitatea de fotbalist la FC Național București în 2000. A rămas un simbol al Stelei, fiind personajul cel mai iubit de suporterii acestei echipe.
De-a lungul timpului, a evoluat în 414 meciuri din Divizia A și a marcat 103 goluri, în timp ce în Cupele Europene a jucat cu Steaua în 72 de meciuri și a înscris de 17 ori. La nivelul echipei naționale, noul antrenor al Stelei a evoluat în 84 de partide (13 goluri) și a participat la Campionatele Mondiale din 1990 și 1998, precum și la EURO 1996.
A marcat peste 100 de goluri pentru formația Steaua București.
„Fiara” era cunoscut pentru intrările sale criminale
În aprilie 1999, in minutul 14 al meciului Steaua- FCM Bacau, Lacatus a avut o intrare violenta asupra lui Vasile Ardeleanu, fundasul lui FCM Bacau.
Lacatus a fost eliminat, dupa ce initial primise doar cartonasul galben.
Vasile Ardeleanu a fost diagnosticat cu dubla fractura transversala de tibie si peroneu si rupere de ligamente. Aceasta accidentare l-a determinat pe fundasul bacauan sa se retraga din fotbal.