Close sidebar
Close sidebar

Cinci momente importante din viața Reginei Elisabeta a II-a. Elisabeta rămâne regina a 15 regate

Iată cele mai importante momente din viața Reginei Elisabeta a II-a!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a domnit peste șapte decenii. Iată cele mai importante momente din viața Elisabetei a II-a!

Momente importante din viața Reginei Elisabeta a II-a

1. Aceasta s-a căsătorit cu locotenentul de marină Philip Mountbatten, un prinţ grec, la Westminster Abbey din Londra, la 20 noiembrie 1947.

Împreună avut patru copii: Prinţul Charles (născut în 1948), Prinţesa Anne (1950), Prinţul Andrew (1960) şi Prinţul Edward (1964). Philip a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani.

La vârsta de 13 ani, în 1939, Elisabeta l-a cunoscut pe cel care îi va deveni soț în timpul unei vizite la colegiul naval Dartmouth.

Citeste si: Cât timp va dura doliul în Regatul Unit al Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a

În vârstă de 19 de, grecul Philip era crescut la Paris în exil. Acesta nu avea o relație bună cu familia: trei surori erau căsătorite cu naziști, tatăl arunca banii familiei în cazinourile din Monte Carlo, iar mama era schizofrenică.

Elisabeta s-a îndrăgostit de Philip, asemănându-l cu un „zeu viking”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mama Elisabetei s-a opus inițial relației. Cei doi tineri nu au renunțat și au reușit să se logodească în 1947. Într-o scrisoare către o prietenă, Elisabeta și-a notat sentimentele față de Philip. Aceasta scrie despre cum s-au dus împreună să danseze în cluburi de noapte și despre cum au fost urmăriți de un fotograf.

Nunta Elisabetei cu Philip a avut loc în noiembrie 1947, trebuia să fie o petrecere simplă. În Marea Britanie, zahărul încă era raționalizat și multe dintre orașele britanice erau pline de pietrișul caselor distruse în bombardamente.

În urma războiului, țara se confrunta cu probleme financiare majore. În ciuda acestui lucru, nunta a fost o scuză pentru festivități care au cuprins întreaga țară. Mii de invitați din întreaga lume au venit la Londra pentru a participa la cununie, inclusiv Regele Mihai.

Nunta a fost un mijloc bun pentru popor să uite, pentru scurt timp de război și recensiune. 

Citeste si: 7 lucruri mai puțin știute despre Regina Elisabeta a II-a: A devenit cel mai longeviv monarh din lume, după moartea regelui Bhumibol Adulyadej al Thailandei

2. Ea a urcat pe tron la moartea tatălui său, la 6 februarie 1952. În momentul decesului tatălui ei, Elisabeta se afla în Kenya într-un turneu regal. A fost încoronată la 2 iunie 1953 la Westminster Abbey, fiind prima încoronare televizată.

La doar 27 de ani, Elisabeta a devenit regină după ce tatăl său a decedat. Anii 1952-1953 par să fi adus, cu aceste provocări, destul de multe neînțelegeri în viața tânărului cuplu. Philip s-a simțit inutil și s-a distanțat de soția sa, în timp ce Elisabeta a preluat controlul asupra țării.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

3. Un alt moment important a fost vizita de stat pe care Regina Elisabeta a făcut-o în Germania Federală, pe 27 mai 1975. Vizita sa a marcat aniversarea de 20 de ani de la finalul celui de Al Doilea Război Mondial, simbolizând reconcilierea dintre cele două țări și la recunoașterea reapariției Germaniei ca putere în Europa și pe scena mondială.

4. La 9 septembrie 2015, ea a depăşit cei 63 de ani, 7 luni, 2 zile, 16 ore şi 23 de minute pe care stră-stră-străbunica sa, regina Victoria, i-a petrecut pe tron. Aceasta a devenit cel mai longeviv monarh al ţării, într-o succesiune care datează de la regele normand William Cuceritorul, în 1066.

5. Elisabeta rămâne regina a 15 regate: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Antigua şi Barbuda, Bahamas, Belize, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Saint Kitts şi Nevis, Sfânta Lucia, Sfântul Vincent şi Grenadine şi Tuvalu.

Citeste si: Cinci lucruri interesante despre Regele Charles al III-lea. Acesta a cântat la violoncel, într-o orchestră, până în anii de universitate

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI