In articol:
- Suc natural de sfeclă roșie
- Rețetă de salată de sfeclă roșie cu mere și feta
- Supă de sfeclă roșie
- Borș cu sfeclă roșie
- Humus cu sfeclă roșie
Iată cele mai gustoase rețete preparate din sfeclă pe care trebuie să le încercați acasă!
Suc natural de sfeclă roșie
Ingrediente
o sfecla medie
un mar
un morcov
o jumatate de lamaie
Mod de prepapare
Pentru a prepara sucul trebuie mai intai sa speli toate ingredientele, sa cureti marul si sa ii scoti mijlocul, apoi sa storci lamaia.
Chiar daca ii poate da un gust mai acrisor sucului rezultat, este indicat sa folosesti lamaia stoarsa pentru a evita oxidarea celorlalte ingrediente.
Daca vrei sa diversifici retetele de suc de sfecla rosie, poti inlocui marul din aceasta reteta cu morcovi, ghimbir sau alte citrice.
Rețetă de salată de sfeclă roșie cu mere și feta
Ingrediente
- 2 mere
- 2 sfecle roșii
- 2-3 linguri hrean (proaspăt și dat pe răzătoare sau murat)
- g nuci (vi le recomand pe acestea)
- 100 g brânză feta
- o mână de spanac baby
Mod de preparare
Supă de sfeclă roșie
Ingrediente
Mod de preparare
- Diluati cubul de supa in 500 ml de apa fierbinte. Dati deoparte.
Curatati si taiati cartoful in bucati. Rumeniti bucatile de cartof intr-o cratita cu putin ulei de masline pentru cateva minute. - Adaugati sfecla taiata in bucati, 500 ml apa +cubul de supa de legume si fierbeti timp de 15 minute, acoperit.
- Intre timp, amestecati iaurtul cu sarea.
- Imediat ce sfecla s-a gatit, amestecati supa de sfecla rosie si serviti.
Decor: orneaza supa cu iaurt, cateva seminte de dovleac si frunze de patrunjel.
Borș cu sfeclă roșie
Ingrediente
Ceapa alba2 buc
Morcovi 2 buc
Pastarnac 1 buc
(sau radacina de patrunjel)
Radacina de telina
1 buc
(o felie din ea)
Ardei gras rosu
1 buc
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
(jumatate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumatate din el)
Sfecla rosie
4 buc
(eu cumpar gata fiarta)
Ulei
50 ml
Patrunjel verde
1 lingurita
(sau uscat)
Leustean verde
1 lingurita
(sau uscat,depinde de sezon)
Bors maggi
1 lingură
(sau acru-150ml-cine are)
Bulion de rosii
1 lingura
Cartofi roz
4 buc
(de marime medie)
Fidea
50 g
(sau taietei)
Sare 1 lingura
Vegeta
1 lingura
(dupa gust)
Mod de preparare
Intr-o oala (de 5 L) se pune uleiul si ceapa tocata marunt, la calit...la foc mic. Morcovii se taie marunt si se adauga peste ceapa. Se taie si celelalte legume marunt si se adauga in oala. Apoi punem verdeata, patrunjel si leustean.
Se adauga o lingura de bulion si se amesteca.
Apoi se completeaza oala cu apa calda, sa fie 3/4 plina.Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba cca 20 min.
Se taie cartofii marunt si se adauga si ei in bors.
Dupa 10 minute se adauga in oala sfecla rosie data pe razatoarea mare.
Imediat punem si o lingura de bors Maggi sau 150 ml bors acru (dupa cum aveti), 50 g fidea, vegeta dupa gust, mai lasam 5 min si oprim focul.
Humus cu sfeclă roșie
Ingrediente
- 300 g sfecla rosie fiarta
- 1 conserva de naut Sun Food (400 g)
- 2 -3 linguri suc de lamaie
- 2 linguri pasta de susan tahini
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita mica rasa sare
Mod de preparare
- Scurgem nautul, il clatim sub jet de apa rece si il scurgem bine bine.
- Punem nautul in vasul robotului de bucatarie, adaugam sfecla rosie taiata in bucati potrivite, tahini, sucul de lamaie si 1 lingura ulei de masline. Actionam robotul, la viteza medie, pana obtinem o pasta omogena. Daca hummusul este prea dens, putem adauga inca 1 lingura de ulei de masline.
- La sfarsit adaugam sare in functie de gustul personal.
- Punem hummusul de sfecla rosie intr-un vas si il servim cu felii de paine prajita sau cu lipii. Este delicios!