Close sidebar
Close sidebar

Șase sfaturi care te vor proteja de o epidemie de gripă. Gripa este o afecțiune respiratorie contagioasă cauzată de virusul Influenza

După ce numărul de îmbolnăviri a crescut rapid în ultima vreme, România este în pragul declarării epidemiei de gripă.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că există un algoritm care duce la declararea stării de epidemie: o creştere progresivă timp de trei săptămâni a cazurilor cu minimum 20% în fiecare săptămână consecutiv şi o rată de izolare a virusurilor gripale care depăşeşte 10% din total.

Cât de periculoasă este o epidemie de gripă în România

În acest moment, România se află la un pas de epidemie de gripă. În ultima săptămână au fost confirmate aproape 2.700 de cazuri. De 3 săptămâni este o creștere alarmantă a infecțiilor respiratorii. Camerele de gardă ale spitalelor sunt tot mai aglomerate, iar 10% dintre cei care ajung acolo se internează. Iar temperaturile ridicate sunt element care favorizează activitatea virusurilor. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Vaccinul antigripal ianuarie 2023. Unde îl poți face și cât costă?

,,Eu cred că gripa este mai periculoasă decât Omicronul, tulpina de COVID care circulă acum și care a devenit dominantă.

Dar față de primele valuri ale pandemiei, nu. Abia în aprilie vom avea cifrele și atunci vom putea trage și concluziile'', a declarat dr. Adrian Marinescu, pentru Libertatea

Sfaturi care te vor proteja de gripă

Spălați-vă pe mâini!

Specialiștii au descoperit faptul că virusurile pot supraviețui de la două la opt ore în mediul înconjurător.

Spălatul pe mâini previne contaminarea.

Evitați contactul cu persoanele bolnave!

Avem deseori tendința de a ne îmbrățișa cu cei din jur. Încercați să evitați gesturile de afectivitate atunci când o persoană strănută și tușește.

Dormiți!

Sistemul imunitar este influențat în mare parte și de somn. Încercați să dormiți suficient pentru a funcționa în parametri normali.

Consumați iaurt și probiotice!

Un consum constant de alimente ce conțin probiotice ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Luați vitamina D!

Studiile arată că vitamina D combate eficient răceala și gripa. În plus, este foarte importantă în reducerea riscului apariției osteoporozei.

Faceți sport

Trebuie să știți că exercitiile zilnice, moderate, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, care va lupta mai eficient împotriva virusurilor și a bacteriilor. 

Citește și: Alexandru Rafila: „Sunt convins că, până la sfârşitul acestei luni, o să intrăm pe un trend descrescător al cazurilor de viroze”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI