Close sidebar
Close sidebar

Zacusca de fructe. Un deliciu pentru toamna. Gospodinele din Banat te invata sa o prepari

Vine toamna, iar gospodinele harnice nu-şi mai văd capul.. de treabă. În Banat, bucătăresele pun la borcan mere, pere, gutui şi piersici. Nu pentru compot sau gem, ci pentru... zacuscă de fructe. ##VIDEO20472##


DISTRIBUIE
acest articol

 

Vine toamna, iar gospodinele harnice nu-şi mai văd capul.. de treabă. În Banat, bucătăresele pun la borcan mere, pere, gutui şi piersici. Nu pentru compot sau gem, ci pentru... zacuscă de fructe.
Pe langa marmelada si alte bunatati dulci ca mierea, bucataresele au reinventat reteta clasica de zacusca. In loc de vinete, ciuperci, rosii si ceapa au pus la borcan poame rumene, proaspat culese.
"Am facut zacusca clasica, acum facem din fructe. Pere, mere, piersici. La urma punem ardei, sare, piper si putin zahar"
Alegeti pere mari, bine coapte si mere dulci-acrisoare. Fructele se fierb separat, iar in amestec trebuie sa adaugati foarte putin zahar.
"Incepem sa punem fructele. Le-am lasat cu coaja ca sa-si poarte vitaminele si le macinam si le punem la fiert.
Dam drumul si le macinam"
Am pus fructele la fiert, le lasam sa fiarba pana scade. Aici am pus ardeii cu putin ulei. 10.07
Caliti ardeii rosii in putin ulei, apoi adaugati piureul de fructe. Asezonati cu sare si piper dupa gust si lasati amestecul sa scada la foc mic. Dupa doua ore, va puteti lauda cu zacusca neobisuita.
Zascusca noastra e gata.
O sa o punem in borcane. E foarte sanatoasa, nu are ceapa, nu are nimic. E foarte buna pentru organismul omului, are tot felul de fructe.
Zacusca este mai usor digerabila decat cea cu vinete si ceapa si este tolerata de gurmanzii cu probleme hepatice, spun specialistii. Puteti sa o mancati pe paine, ca pe zacusca clasica. Si va dam un pont: potriveste de minune ca sos pentru fripturi.

Pe langa marmelada si alte bunatati dulci ca mierea, bucataresele au reinventat reteta clasica de zacusca. In loc de vinete, ciuperci, rosii si ceapa au pus la borcan poame rumene, proaspat culese.

"Am facut zacusca clasica, acum facem din fructe. Pere, mere, piersici. La urma punem ardei, sare, piper si putin zahar"
Alegeti pere mari, bine coapte si mere dulci-acrisoare. Fructele se fierb separat, iar in amestec trebuie sa adaugati foarte putin zahar.


"Incepem sa punem fructele. Le-am lasat cu coaja ca sa-si poarte vitaminele si le macinam si le punem la fiert. Dam drumul si le macinam"

Am pus fructele la fiert, le lasam sa fiarba pana scade. Aici am pus ardeii cu putin ulei.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Caliti ardeii rosii in putin ulei, apoi adaugati piureul de fructe. Asezonati cu sare si piper dupa gust si lasati amestecul sa scada la foc mic. Dupa doua ore, va puteti lauda cu zacusca neobisuita.

Zascusca noastra e gata. O sa o punem in borcane. E foarte sanatoasa, nu are ceapa, nu are nimic. E foarte buna pentru organismul omului, are tot felul de fructe.



Zacusca este mai usor digerabila decat cea cu vinete si ceapa si este tolerata de gurmanzii cu probleme hepatice, spun specialistii. Puteti sa o mancati pe paine, ca pe zacusca clasica. Si va dam un pont: potriveste de minune ca sos pentru fripturi.

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI