Zahara era numele de scenă al cântăreței  Bulelwa Mkutukana, câștigătoare a numeroase premii internaționale.

Citește și: VIDEO- Lecții de Hula Hoop cu un porcușor. Imaginile care au cucerit internetul

Cântăreața Zahara a fost internată în spital, cu complicații ale ficatului, iar guvernul a ajutat familia „de ceva timp”, a declarat ministrul Sportului, Artelor și Culturii, Zizi Kodwa.

Cântăreața și-a câștigat faima în 2011 cu albumul său Loliwe, iubit în toată Africa.

De ce a murit Zahara

În 2019, Zahara a vorbit despre lupta ei cu dependența de alcool.

Luna trecută, familia cântăreței a confirmat că Zahara a fost internată la spital și le-a cerut sud-africanilor să-o păstreze în rugăciunile lor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Zahara a murit luni seară într-un spital din Johannesburg, la vârsta de 36 de ani, relatează agentia de știri SABC.

Zahara, care a lansat cinci albume, a câștigat zeci de premii atât locale, cât și internaționale. În 2020, ea a fost numită în lista celor mai importante 100 de femei din lume.

Compozitoarea și-a folosit platforma de Instagram pentru a vorbi despre violența împotriva femeilor din Africa de Sud, un lucru pe care ea a dezvăluit că i s-a întâmplat.

Într-un interviu acordat unui radio local anul trecut, Zahara a spus că muzica ei a fost creată pentru a aduce mângâiere sufletelor triste care au nevoie de vindecare.

Citește și: Maria Cârneci trece prin momente de suferință. Ce nenorocire s-a abătut asupra familiei artistei? Cântăreața este în doliu

Ministrul sud-african a recunoscut impactul profund al muzicii create de Zahara asupra țării sale, declarând: „Zahara și chitara ei au avut un impact incredibil și de durată în muzica sud-africană".

Muzicieni care au dispărut de pe scena internațională în 2023

O listă lungă de artiști talentați au murit, din păcate, în cursul anului 2023.

Anul a început cu mai multe morți notabile în muzică- Gangsta Boo, Alan Rankine și Jeff Beck.

Pe data de 12 ianuarie, a dispărut și compozitoarea și cântăreața Lisa Marie Presley, fiica marelui Elvis Presley, care a suferit un stop cardiac la vârsta de 54 de ani.

De atunci, lumea a pierdut alte nume mari de muzicieni, inclusiv Tina Turner, Tony Bennett, Gordon Lightfoot, David Crosby și alții, potrivit Billboard.com.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si