Close sidebar
Close sidebar

Zeci de refugiati au disparut in momentul in care au aflat ca vor fi trimisi in Romania

Zeci de extracomunitari din Grecia au disparut cand au aflat ca urmeaza sa fie mutati in alte state, precum Romania si Bulgaria, spun surse citate de ziarul financial Times.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit informatiilor publicate de Guvernul Greciei, unul din sapte solicitanti de azil distribuiti prin sistemul stabilit de Comisia Europeana refuza sa fie mutat.

Dintre cele 1.324 de persoane care urmau sa fie relocate pana acum din Grecia, 191 s-au retras din program si au dispărut.

Comisia Europeană a stabilit, în toamna anului trecut, distribuirea a 160.000 de refugiaţi, pe baza unor cote obligatorii, în ţările membre ale Uniunii Europene.

"Dar planul este afectat de refuzul multor solicitanţi de azil de a accepta transferul în state UE mai sărace, precum Bulgaria şi România", notează Financial Times.

Potrivit datelor oficiale anunţate de Grecia, 32 dintre cei 67 de refugiaţi care urmau să fie trimişi în România s-au retras din programul de relocare. Bulgaria acceptase să primească 47 de solicitanţi de azil din Grecia, dar 36 au refuzat să ajungă pe teritoriul bulgar, scrie Mediafax.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI