Close sidebar
Close sidebar

Zelenski acuză "teroarea" impusă de Rusia în atacurile de sâmbătă. "Suntem parțial în întuneric, dar rușii trăiesc în sălbăticie"

Noi lovituri ruseşti au vizat sâmbătă infrastructuri energetice pe tot teritoriul Ucrainei, iar autoritățile locale au vorbit despre pene de curent în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv Kiev.

Sorin Negru,

Niciun atac terorist nu-i va opri apărătorii noștri, spune președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

[Sursa foto: president.gov.ua]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia și-a schimbat strategia în războiul din Ucraina, consideră Institutul pentru Studiul Războiului, organizația britanică de analiză militară. Regimul lui Putin intenționează să terorizeze populația ucraineană și să-i slăbească moralul prin distrugerea surselor de energie electrică și încălzire.

Citeste si: "Lumea are nevoie de China". Mesajul lui Xi Jinping după ce a devenit cel mai puternic lider al Chinei după Mao Zedong

Peste un milion de locuințe sunt deja în întuneric, iar Kremlinul speră că populația va ceda în acest fel în fața atacatorilor. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă noaptea, că se lucrează pentru eliminarea efectelor atacurilor ruşilor asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Președintele Zelenski a subliniat că “această teroare nu încetineşte acţiunile armatei Ucrainei" şi că Rusia nu are nicio şansă să câştige războiul.

Citeste si: Putin ar putea alege "distrugerea lumii" dacă simte că pierde războiul. Avertismentul unui fost consilier de la Kremlin

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Restricţii de consum de energie sunt "aplicate" în mai multe regiuni, inclusiv în capitala Kiev şi regiunea sa.

Mesajul lui Zelenski: Viaţa în ţara noastră este civilizată şi parţial în întuneric 

“Continuăm să eliminăm urmările atacurilor teroriste de astăzi asupra infrastructurii noastre. Geografia acestui atac masiv este foarte largă: Volin, Odesa, regiunea Hmelniţki, regiunea Kirovohrad, regiunea Dnipropetrovsk, regiunea Rivne, regiunea Mikolaiv, regiunea Zaporojie şi alte locuri", a declarat Zelenski.

"Principala ţintă a teroriştilor este energia. Drept urmare, vă rog să fiţi şi mai atenţi decât înainte în ceea ce priveşte nevoia de consum în mod conştient de electricitate.

Stabilitate industriei energiei statului nostru se bazează pe fiecare oraş şi fiecare district al Ucrainei", a mai spus liderul de la Kiev.

Citeste si: VIDEO- Președintele Vladimir Putin a tras focuri de armă ca să-i încurajeze pe soldații ruși (VIDEO)

Zelenski a menţionat că atacurile asupra infrastructurii nu pun în dificultate apărarea ţării în război.

“Propagandiştii ruşi mint atunci când spun că această teroare împotriva infrastructurii noastre şi oamenilor noştri poate încetini cumva acţiunile armatei noastre sau poate pune în dificultate apărarea noastră. Ucrainenii sunt uniţi şi ştiu sigur că Rusia nu are nicio şansă să câştige acest război. Forţele noastre de apărare primesc tot ce le trebuie pentru a ne apăra ţara şi avansează în fiecare zi”, a declarat el.

Atacuri fără precedent asupra infrastructurii energetice din Ucraina

Forţele ruse au efectuat sâmbătă atacuri masive cu rachete asupra instalaţiilor energetice ale principalelor reţele din regiunile de vest ale Ucrainei, a explicat Ukrenergo pe reţelele sociale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Amploarea pagubelor este comparabilă sau ar putea depăşi consecinţele atacului din 10-12 octombrie", a adăugat operatorul.

“În o parte a teritoriului ţării nostre, unde curentul electric s-a întrerupt din cauza atacului de astăzi, a fost deja posibilă reluarea alimentării cu energie. S-a reluat alimentarea parţial în regiunea Odesa, parţial în regiunea Hmelniţki, în cea mai mare parte a regiunii Rivne. Sunt veşti pozitive şi din alte regiuni. Însă în multe oraşe, în multe districte, lucrările pentru reluarea alimentării continuă. Încercăm să le readucem oamenilor cât mai curând posibil energia electrică.

Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în această activitate: angajaţi din energie, angajaţi din administraţiile locale, oficiali guvernamentali şi firme care ajută. Împreună, arătăm că viaţa ucraineană nu poate fi doborâtă. Chiar dacă inamicul ne poate lăsa temporar fără curent electric, nu va reuşi niciodată să ne lase fără dorinţa de a îndrepta lucrurile, de a le readuce la normal.

Şi chiar acum – parţial în întuneric – viaţa în ţara noastră, în Ucraina noastră, este civilizată. Spre deosebire de Rusia, care ne aduce această teroare. Ei au aceeaşi sălbăticie cu electricitate acolo, ca în timpuri străvechi. Doar sălbatici pot aduce un astfel de rău pe faţa pământului”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI