Close sidebar
Close sidebar

Zelenski anunță "vești bune" de pe front. "Se schimbă situația în favoarea Ucrainei"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, miercuri noaptea, că are ”veşti bune” din regiunea Harkov, mulţumind militarilor pentru succesele obţinute în contraofensiva din acea zonă.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Militarii ucraineni au surprins forțele rusești pentru a avansa cel puțin 20 de km în interiorul teritoriului ocupat de ruși în estul regiunii Harkov, reușind să recupereze miercuri 400 de km pătrați.

Citeste si: Întâlnire de gradul zero între Vladimir Putin și Xi Jinping, liderul Chinei

Analiștii militari cred că, de fapt, contraofensiva din Herson de fapt este o diversiune pentru acțiunile din regiunea Harkov, care demoralizează cu succes forțele Kremlinului. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Forțele ucrainene au continuat loviturile asupra nodurilor logistice rusești, a echipamentelor, a rețelelor de transport și a punctelor de comandă și control din regiunea Herson, se arată în cea mai recentă analiza a Institutului pentru Studiul Războiului. 

Zelenski: Se schimbă situaţia generală pe întreaga linie a frontului 

”Fiecare succes al armatei noastre într-o direcţie sau alta schimbă situaţia generală pe întreaga linie a frontului în favoarea Ucrainei”, a declarat Volodimir Zelenski.

Potrivit lui Zelenski, cu cât este mai dificil pentru ocupanți și rușii au mai multe pierderi, cu atât pozițiile apărătorilor ucraineni din Donbas vor fi mai bune, "cu atât va fi mai fiabilă apărarea în Zaporojie, Nikolaev și în orașele din regiunea Dnipropetrovsk, și vom putea elibera regiunea Azov și întregul sud".

Citeste si: Vladimir Putin face noi declarații războinice la adresa Occidentului

Şeful statului ucrainean a dat asigurări că Ucraina va continua să fie un ”garant al securităţii alimentare mondiale”.

"Săptămâna aceasta avem vești bune din regiunea Harkov. Probabil, cu toții ați văzut deja rapoarte despre activitatea apărătorilor ucraineni. Și cred că fiecare cetățean se simte mândru de războinicii noștri... Eexprim astăzi recunoștință brigăzii 406 de artilerie separată pentru loviturile extrem de reușite din zonele în care sunt concentrați ocupanții din sudul țării noastre și brigăzii 60 de infanterie separată, care ne

avansează constant pozițiile", a mai spus liderul de la Kiev.

Citeste si: Rusia cumpără rachete de la Coreea de Nord. Putin, prezent la exercițiile militare comune cu China

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI