Preşedintele ucrainean, Vlodomir Zelenski, a cerut „eliberarea imediată” a lui Ivan Fedorov, primarul oraşului asediat Melitopol, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook. Primarul a fost arestat vineri de forţe ruse înarmate, conform CNN.

Citeste si: Rusia a bombardat un spital de oncologie din oraşul Nikolaev, sudul Ucrainei

„Ieri, ocupanţii l-au răpit pe primarul din Melitopol, poporul cere eliberarea lui”, a

declarat Zelenski.

Ce a transmis Zelenski

„Cererea noastră este simplă, eliberarea lui imediată”, a mai precizat el.

Citeste si: O ucraineancă a mers 17 kilometri cu câinele său bătrân pe umăr: „Nu l-am putut abandona. Face parte din familie”

Zelenski a spus că a vorbit cu liderii Franţei, Germaniei şi Israelului despre asigurarea eliberării primarului Fedorov.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Liderul ucrainean a mai susţinut că armata rusă a suferit cele mai mari pierderi din ultimele decenii, 31 de grupuri tactice de batalion rusesc fiind în prezent incapabile să lupte, informează BBC.

Citeste si: VIDEO |Președintele Ucrainei: „Am ajuns la un punct de cotitură strategică. Ne aflăm pe drumul spre victorie”

Zelenski a afirmat că Ucraina lucrează alături de Comisia Europeană pentru a-şi accelera aderarea la UE.

zelenski cere eliberarea primarului răpit

Președintele Ucrainei - Volodimir Zelenski.

[Sursa foto: Facebook]

„Acesta este un război civil. Acesta este un război public. Acesta este un război pentru independenţa noastră”, a subliniat el.

La scurt timp după arestarea lui Fedorov, procurorul regional din Lugansk, regiune separatistă pro-rusă, a afirmat că primarul a comis infracţiuni teroriste şi este în prezent cercetat.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 17 de război. Rusia a avertizat SUA că transporturile “nejustificate” de armament către Ucraina pot fi percepute drept “ținte legitime” de către armata rusă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si