”Apreciez oportunitatea de a mă adresa astăzi şi de a spune povestea noastră. Să povestesc despre Ucraina, oamenii ei şi războiul pe care Rusia îl poartă împotriva noastră de 189 de zile. O poveste care este dincolo de limitele umanităţii şi ale bunului simţ. O dramă bazată pe evenimente reale”, a spus Volodimir Zelenski.

Mesajul lui Zelenski pentru participanţii la Festivalul de Film de la Veneţia 

”Transpusă în realitate de sălbatici adevăraţi, ucigaşi, torţionari, terorişti. O tragedie însoţită nu de muzica genială a lui Morricone, ci de zgomote macabre şi sunete de explozii, împuşcături şi sirene de raid aerian. Horror, nu 120 de minute, ci 189 de zile. 189 de zile de război, care continuă în Ucraina şi de care s-au fi săturat Europa şi lumea. Asta cere Rusia. Asta vrea Rusia. Un complot primitiv în trei acte pentru ca lumea să facă trei greşeli dramatice. Să se obişnuiască cu războiul. Să tolereze războiul. Să uite de război. Această intenţie nu ar trebui să reuşească niciodată”, a declarat Zelenski.

Citeste si: Rușii se retrag din fața contraofensivei ucrainene. Noi explozii în Crimeea. Zelenski, apel de ultim moment

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Zelenski i-a îndemnat pe cei prezenți să fie puternici și să nu trateze războiul din Ucraina cu indiferență.

Zelenski a comparat situația din Ucraina cu un film

”Pentru unii, puterea înseamnă doar rachete şi focoase nucleare. Pentru noi, puterea este în filozofie, mentalitate, acestea sunt semnificaţii şi cuvinte. Pentru noi este şi o armă. Îmi doresc ca fiecare ţară, fiecare naţiune, fiecare instituţie şi comunitate din lume să aibă o idee clară legată de ceea ce trăieşte Ucraina acum”, a continuat liderul de la Kiev.

Citeste si: Mesajul lui Putin la moartea lui Mihail Gorbaciov. Ultimul lider URSS a condamnat războiul din Ucraina

”Va urma... Va urma? Răspunsul la această întrebare astăzi depinde de noi toţi”, a mai spus Volodimir Zelenski, declarându-se încrezător că întreaga lume civilizată nu va face niciodată asta, nu va renunţa niciodată, va sta alături de Ucraina până la final, până la un final victorios, când adevărul şi dreptatea vor fi aplaudate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si