Close sidebar
Close sidebar

Zelenski spune că rușii vor fi împinși dincolo de granițe. A început contraofensiva armatei Ucrainei

Luni, 29 august, a început mult așteptata contraofensivă a trupelor ucrainene în regiunea Herson, iar preşedintele, Volodimir Zelenski anunță că îi va împinge pe ocupanți dincolo de graniță. „Dacă vor să supravieţuiască, este timpul ca armata rusă să fugă”, spune liderul de la Kiev.

Sorin Negru,

Volodimir Zelenski: "Îi vom alunga pe ocupanți până la graniță. Mergeți acasă!" 

[Sursa foto: president.gov.ua]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Contraofensiva armatei Ucrainei a început în forță, luni 29 august, încercând să recupereze teritorii ocupate de ruși.

Forțele armate ale Ucrainei fac apel la populația civilă din Herson să plece din regiune sau să rămână în adăposturi.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul asasinatului Dariei Dughina. Ce susțin rușii

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În discursul său zilnic către poporul ucrainean, Volodimir Zelenski nu a abordat contraofensiva în mod direct, dar a spus: "Ocupanţii ar trebui să ştie: îi vom alunga de la graniţă. Până la graniţa noastră, a cărei linie nu s-a schimbat. Mergeţi acasă".

Volodimir Zelenski: Nu va fi loc de ruși pe pământul Ucrainei

Președintele Ucrainei anunță că rușii vor fi alungați din mai multe regiuni ocupate de ei: Harkov, Herson, Zaporojie, dar și Donețk și Crimeea.

"Ucraina va recupera regiunea Harkov, regiunea Lugansk, regiunea Doneţk, regiunea Zaporojie, regiunea Herson, Crimeea, cu siguranţă întreaga noastră zonă de apă a Mării Negre şi a Mării Azov- de la insula Şerpilor până la strâmtoarea Kerci. Acest lucru se va întâmpla. Acestea sunt ale noastre. Şi aşa cum o înţelege societatea noastră, vreau să o înţeleagă şi ocupanţii. Nu va fi loc pentru ei pe pământul ucrainean", a declarat Zelenski, potrivit President.gov.ua.

Rușii au recunoscut că a început contraofensiva Ucrainei la Herson

„Contraofensiva terestră a început. Armata ucraineană a rupt prima linie a apărării ruse din Herson”, a anunțat luni presa de la Kiev. Jurnaliștii ucraineni mai scriu că majoritatea podurilor din regiunea Herson au fost distruse pentru a îngreuna aprovizionarea forțelor de ocupație rusești.

Alte surse din cadrul Forțelelor Armate ale Ucrainei afirmă că în unele zone s-a înregistrat succese împotriva liniei de apărare a forțelor rusești, dar că „e prea devreme să vorbim despre ceva anume, un front mare”.

Operaţiunea s-a desfăşurat pe mai "multe direcţii" în sud, a declarat Humeniuk într-un briefing şi i-a îndemnat pe locuitorii fie să plece de urgenţă, fie să caute adăpost.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI