Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că zona a fost „eliberată” ca parte a unei contraofensive începând cu 1 septembrie, potrivit BBC News.

Peste 20 de sate din regiunea Harkov au fost, de asemenea, recucerite, susține un alt general.

Citeste si: Zelenski anunță "vești bune" de pe front. "Se schimbă situația în favoarea Ucrainei"

Forțele ruse au contestat unele dintre progrese, care, dacă vor fi confirmate, ar marca o victorie semnificativă pentru Ucraina.

Zelenski: Sunt recunoscător soldaților noștri

Kievul a eliberat „zeci de așezări” în apropierea regiunii de nord-est Harkov până acum în această lună, a declarat președintele Zelenski în discursul său de noapte de joi.

Într-o postare separată pe Facebook, armata ucraineană a susținut că numai în ultimele trei zile trupele sale au avansat cu 50 de kilometri. Dacă informațiile se confirmă, ar fi cea mai rapidă mișcare a liniei frontului de la retragerea rapidă a forțelor ruse din pozițiile din jurul capitalei, Kiev, în luna martie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vladimir Putin a aprobat noua doctrină de politică externă bazată pe "Lumea Rusă"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că trupele ucrainene au "eliberat zeci de aşezări" şi au recuperat peste 1.000 km pătraţi de teritoriu de la forţele ruse în est şi sud în ultima săptămână, potrivit site-ului oficial al președinției Ucrainei.

Kremlinul a refuzat să comenteze informaţiile referitoare la avansul ucrainenilor în regiunea Harkov, limitându-se să spună că problema ţine de competenţa Ministerului Apărării.

Rusia, nevoită să dea înapoi

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că forţele ucrainene au avut un anumit succes în operaţiunile lor din Harkov şi Herson.

Trupele ucrainene au recucerit peste 700 km pătraţi de teritoriu în sudul şi în estul regiunii Harkov, unde au avansat cu până la 50 km în adâncul poziţiilor ruse şi au recucerit 20 de sate, a declarat joi un general ucrainean.

'Vedem în prezent succes la Herson, vedem succes la Harkov şi aceasta este foarte, foarte încurajator', a afirmat Austin în timpul unei conferinţe de presă cu omologul său ceh la Praga.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Aceste câştiguri ar însemna o lovitură serioasă pentru Rusia, care- potrivit serviciilor de informaţii occidentale- a suferit pierderi imense. În schimb, ar reprezenta un impuls puternic pentru Kiev, dornic să arate susţinătorilor săi occidentali că poate schimba situaţia din teren dacă dispune de suficient armament şi că merită să fie sprijinit în continuare, comentează Reuters.

Ucraina vorbeşte de câteva săptămâni despre o contraofensivă în sud, în curs de desfăşurare, deşi detalii despre această operaţiune sunt puţine. Analişti militari occidentali cred că Rusia s-ar putea să se fi lăsat expusă în alte zone în timp ce se grăbea să-şi consolideze poziţiile în sudul Ucrainei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si