Bugetul pe anul 2024 a fost votat în Parlamentul României. Premierul Marcel Ciolacu a mulțumit pentru votul primit și a reiterat ideea că taxele nu se vor majora în 2024.

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul viitor cu 299 de voturi "pentru", iar 82 "împotrivă".

Dezbaterile în plen asupra bugetului de stat au durat aproximativ 7 ore, fiind depuse peste 20.400

de amendamente.

Citește și: Evaziunea fiscală, încurajată printr-un proiect de lege inițiat de Ciolacu și Ciucă și trimis la Iohannis spre promulgare. "Dacă furi 1 milion de euro dar înapoiezi banii, scapi nepedepsit!"

"Nu era nevoie de niciun amendament să știți, era suficient cuvântul meu și al lui Nicolae Ciucă ca să fiți siguri că nu se vor introduce taxe noi în 2024", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, deficitul bugetar de anul viitor va fi la jumătate din cheltuielile pe investiții. Marcel Ciolacu consideră că bugetul pe 2024 nu este supraestimat.

A fost ultima ședință a Parlamentului din acest an.

UPDATE. Acuzații de furt în plenul Parlamentului

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Senatoarea Anca Dragu (USR) a declarat miercuri că liderul deputaţilor AUR, Alin Ilie Coleşa, i-a furat astăzi, în dezbaterile din plenul reunit pe legea bugetului de astat pe 2024, amendamentul pentru tichete pentru grădiniţe şi creşe.

”Mi-a spus, zâmbind, că a crezut că nu sunt în sală”, a mai spus senatoarea, precizând că regula este foarte strictă şi clară, nu citeşti și nu susţii amendamentele altui grup parlamentar.

UPDATE. Parlamentarii AUR au părăsit sala de plen. În acest caz, nu mai participă la dezbateri, potrivit G4Media.ro.

UPDATE.  Liderul AUR, George Simion, a susținut un amendament pentru suplimentarea cu 5 miliarde de lei a bugetului pentru Ministerul Educației.

„Dacă acest amendament nu trece, în semn de protest grupurile parlamentare AUR vor părăsi ședința”, a anunțat George Simion.  

UPDATE. Deputatul PNL Florin Roman a anunțat faptul că Parlamentul a adoptat amendamentul PNL, prin care se blochează creşterea impozitelor şi taxelor în România, în 2024.

”NU se introduc impozite, taxe sau contribuţii obligatorii noi. NU se majorează cele existente şi NU se lărgesc bazele de impunere. NU se elimină şi NU se reduc facilităţile existente”, scrie Roman pe Facebook.  

UPDATE. Amendamentul USR privind eliminarea pensiilor pentru primari şi preşedinţii de Consilii Judeţene şi cel privind bugetul Capitalei, depus de Forţa Dreptei, prin care se solicita revenirea la bugetul iniţial al Capitalei, respins de plenul reunit, potrivit G4Media.ro.

Știre inițială. Miercuri, 20 decembrie, Plenul Parlamentului urmează să se reunească pentru a finaliza dezbaterile și votul pe marginea proiectului bugetului de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.

Comisiile de buget-finanțe au dat raport favorabil proiectelor

De asemenea, marți, 19 decembrie, comisiile reunite de buget-finanțe au dat raport favorabil proiectelor. Totodată, în plen au avut loc dezbaterile generale.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe data de 15 decembrie, Guvernul a aprobat proiectele de lege cu privire la bugetul pentru 2024.

Bugetul țării se va axa pe investiții în valoare de circa 7% din PIB, dar și pe o creștere economică de 3,4%. Deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB, potrivit proiectului.

Potivit experților, va fi nevoie de măsuri suplimentare: taxe și impozite, cu scopul de a reduce deficitul bugetar. Consiliul Fiscal mai spune faptul că deficitul bugetar va fi de 6,4%, nu de 5%. De asemenea, noua lege a pensiilor aduce o presiune pe buget. Recalcularea dosarelor ar trebui făcută eșalonat pe câțiva ani, potrivit Realitatea.net.

Citește și: Când va ajunge salariul minim la 4.000 de lei. Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu în Parlament

Conflict înainte de dezbaterea pe buget din plenul Parlamentului

Marți seară, 19 decembrie, parlamentarii AUR au protestat în Parlament. Aceștia au cerut oprirea ”batjocurii” şi acordarea banilor promişi profesorilor.

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament

[Sursa foto: Facebook]

De asemenea, AUR susține ca ar fi pregătit 8317 amendamente, însă parlamentarii Puterii nu i-au lăsat să le citească în comisii.

Citește și: VIDEO. Bugetul pe 2024, ultimul act. Scandal la dezbaterea din plenul Parlamentului

"AUR este pe poziții și o să ne luptăm pentru drepturile pensionarilor, ale profesorilor, ale tuturor categoriilor sociale batjocorite de PSD și PNL", au scris parlamentarii din Opoziție pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si