Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a inițiat un proiect de Hotărâre de guvern pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare și astfel să se poată face punte cu zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, care pică marți și miercuri.

Citeste si: Mini-vacanţă Sf. Andrei- 1 Decembrie 2021: Câte zile libere vor avea românii?

Minivacanță de Sf. Andrei și 1 Decembrie pentru angajații români 

Dacă în fiecare an zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 Decembrie (Ziua Națională) sunt sărbători legale și, prin urmare, nelucrătoare, Guvernul se pregătește să acorde și ziua de 29 noiembrie ca zi liberă prin lege.

Angajații români, dar și elevii, vor sta acasă de vineri, 26 noiembrie până joi, 2 decembrie. După weekend-ul 27-28 noiembrie, vor urma alte trei zile libere: luni 29 noiembrie, marți 30 noiembrie și miercuri 1 decembrie.

Citeste si: Ministerul Sănătății nu are toți banii pentru salarii în decembrie. Cseke Attila: "Nu avem asigurată această sumă"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Puntea de zile libere, acceptată de Ministerul Muncii

Guvernul interimar ar putea să aprobe chiar în ședința de astăzi o așa-numită punte, care să le permită bugetarilor să își ia liber și pe data de 29 noiembrie, care pică luni, pentru ca următoarele zile libere să fie unite cu weekend-ul.

O astfel de minivacanță este posibilă pentru acest final de toamnă și început de iarnă, mai ales în contextul în care de Paște, Ministrul Muncii nu a acceptat o punte între zilele libere pentru bugetari, însă i-a sfătuit pe angajați să

își ia o zi de concediu pentru a beneficia de respectiva minivacanță de Paște.   

Citeste si: Se caută un premier pentru "rotativa" PNL-PSD. "Sunt de acord să fie Alexandru Rafila prim-ministru"

Din păcate, cele două sărbători de la sfârșit de an vor cădea în weekend, astfel încât românii nu vor simți că beneficiază de noi zile libere:

  • 25 decembrie- Prima zi de Crăciun (sâmbătă)
  • 26 decembrie- A doua Zi de Crăciun (duminică)

Nu toți angajații vor fi liberi de Sf.Andrei și 1 Decembrie

O parte dintre angajați nu vor beneficia de zilele libere atunci când au liber ceilalți bugetari, ci doar ulterior, prin compensare.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Este vorba despre salariații care lucrează în unități sanitare, unități de alimentație publică şi locuri în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Când intră elevii în vacanța de Crăciun

Semestrul întâi se va finaliza pe data de 22 decembrie, astfel că 23 decembrie este prima zi a vacanței de iarnă. Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil.

Vacanța de Sărbători se încheie pe 9 ianuarie pentru copii de grădiniță și clase primare și pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si