UPDATE: SUA a blocat prin veto o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care cerea o încetare temporară a focului în Gaza pentru a permite intrarea ajutoarelor umanitare în această regiune.

Ambasadorul SUA la ONU a menționat că eforturile diplomatice de la fața locului necesită mai mult timp.

„Da, rezoluțiile sunt importante. Și da, acest consiliu trebuie să se exprime”,

a spus ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, potrivit Digi24.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a criticat decizia Americii.

„Consiliul de Securitate al ONU, care a devenit complet ineficient, a eșuat încă o dată în îndeplinirea sarcinilor sale. Țările occidentale, care nu lasă nicio piatră neîntoarsă când vine vorba despre drepturile omului și libertăți, nu fac decât să pună gaz pe foc”, a spus Erdogan, potrivit sursei citate anterior.  

UPDATE: 9 rachete au fost trase asupra Israelului, din Liban.

UPDATE: Israelul va permite Egiptului să livreze ajutor umanitar în Gaza.

Mâncare, apă și medicamente necesare pentru civili vor fi trimise în sudul Gazei, din Egipt, potrivit biroului prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Anterior, președintele Joe Biden a declarat că a cerut cabinetului israelian să fie de acord cu livrarea ajutoarelor în Gaza.

UPDATE: Israelul le cere cetățenilor săi să părăsească Turcia.

UPDATE: Alertă cu bombă la Strasbourg.

Amenințările cu bombă continuă în Franța, după ce mai multe școli și muzee au fost evacuate.

UPDATE: Agresiuni în Liban, la Ambasada SUA.

Manifestanții au rupt gardurile. Autoritățile au dat cu gaze lacrimogene și tunuri de apă. Manifestanții aruncă cu pietre în forțele de ordine. 

Liderii arabi dau vina pe SUA pentru tot ce se întâmplă în aceste momente în Orientul Miijlociu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

UPDATE: Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „nimic nu poate scuza o lovitură asupra unui spital plin de civili”

„Toate faptele trebuie să fie stabilite şi cei responsabili vor trebui să dea socoteală”, a mai spus Ursula Von der Leyen.

UPDATE:  Președintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a exclus găzduirea refugiaților palestinieni în Peninsula Sinai.

„Întregul concept de transfer al cetățenilor palestinieni din Fâșia Gaza în Sinai este pur și simplu transferul conceptului de luptă și rezistență din Gaza în Sinai și, în acest mod, Sinai va fi o bază pentru operațiuni militare împotriva Israelulu. În acest caz, Israelul va încerca să se apere și, într-un mod similar, Israelul își va îndrepta armata către Egipt și Sinai”, a spus el el.

UPDATE: Joe Biden a aterizat cu întârziere în Israel

Președintele SUA a ajuns pe aeroportul din Tel Aviv cu întârziere. Joe Biden a ales să meargă în Israel într-una dintre cele mai cruciale zile de la începutul războiului.

Autoritățile au luat măsuri fără precedent.

UPDATE: Situația de la spitalul din Gaza, caracterizată de ministrul Sănătății din Palestina

Tragedia de la spitalul Al Ahli a fost catalogată drept „de nedescris”, de către ministerul palestinian al sănătății din Gaza, spune  BBC.

UPDATE: Alți doi șefi Hamas au fost uciși

Forțele de Apărare Israelului susțin că au ucis alți doi comandanți Hamas în Gaza. Potrivit IDF, este vorba despre Muhammad Awdallah, șeful Diviziei de rachete dirijate antitanc din Brigada Orașului Gaza a Hamas și Akram Hijazi, comandant al forțelor navale Hamas. 

UPDATE: Armata israeliană a publicat imagini cu lansarea rachetei pe care o atribuie Jihadului Islamic

Videoclipul prezintă imagini din parcarea spitalului, unde explozia a avut tragedia care s-a soldat cu 500 de victime. În imagini nu există crater. În mod normal rachetele Israelului lasă gropi mari în pământ, spune armata israeliană.

Ziua 12 război Israel-Hamas: Hezbollah „O zi de furie fără precedent” împotriva Israelului. Sute de oameni au murit după ce un spital din Gaza a fost bombardat

Ziua 12 război Israel-Hamas: Hezbollah „O zi de furie fără precedent” împotriva Israelului. Sute de oameni au murit după ce un spital din Gaza a fost bombardat

[Sursa foto: X- The Jerusalem Post]

Ziua 12 război Israel-Hamas. Sute de cetățeni palestinieni au murit după o explozie devastatoare la un spital din orașul Gaza,  context în care ambele părți implicate în război se acuză una pe cealaltă. Hamas susține că racheta este a Israelului iar israelienii spun că de fapt au fost Hamas și luptătorii Jihadului Islamic.

Ziua 12 război Israel-Hamas: Bilanț- 500 de morți după o explozie la un spital din Gaza

Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, Daniel Hagari, va vorbi cu presa miercuri dimineață despre explozia care în care au murit marți sute de oameni într-un spital din Fâșia Gaza. Israelul susține că explozia a fost urmare a lansării greșite a unei rachete de către Jihadul Islamic și că are dovezi audio și tehnologice care susțin această afirmație.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Joe Biden merge azi în Israel. Președintele american "va avea ocazia să se întâlnească cu unii dintre primii respondenţi israelieni care se pun cu curaj în pericol ca răspuns la aceste atacuri Hamas". Urmează o întâlnire cu familiile care şi-au pierdut rudele în lupte sau ai căror apropiaţi sunt ţinuţi ostatici. Acolo vor avea loc declaraţii oficiale urmate de o scurtă întâlnire cu preşedintele israelian Herzog. "Preşedintele intenţionează să vorbească atât cu preşedintele Mahmoud Abbas, cât şi cu preşedintele Sisi în zborul spre casă", a spus Kirby. 

Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie în Liban. Oficialii avertizează cetățenii americani să nu se deplaseze deloc acolo, motivând insecuritatea zonei din cauza schimburilor de rachete între Israel și Hezbollah, potrivit Reuters.

Citește și: VIDEO. Spital din Gaza, distrus de rachete. Cel puțin 500 de morți. Israelul neagă atacul și dă vina pe Jihadul islamic palestinian

Departamentul de Stat a aprobat plecarea membrilor familiilor personalului guvernamental american și a unor membri ai personalului Ambasadei SUA la Beirut, din cauza situației care poate lua amploare în Liban.

Președintele israelian Isaac Herzog a denunțat explozia mortală de la Spitalul Baptist Al-Ahli din orașul Gaza, despre care a precizat că a fost provocată de o rachetă a Jihadului Islamic, criticând felul în care mass-media a relatat tragedia.

„O rachetă a Jihadului Islamic a ucis mai mulți palestinieni într-un spital din Gaza, un loc unde ar trebui să fie salvate vieți”, a spus Herzog pe rețelele de socializare.

Iordania a anulat summit-ul cu președintele american Joe Biden.

Hezbollah: „O zi a furiei fără precedent” împotriva Israel

Consilierul principal al lui Benjamin Netanyahu a reamintit afirmația armatei israeliene cum că o rachetă lansată de Jihadul Islamic palestinian este cel mai probabil motivul pentru atacul asupra spitalului din Gaza.

„Statisticile sunt clare. În rundele anterioare de lupte, aproximativ 33% din rachetele Jihadului Islamic lansate asupra Israelului au căzut în gol și au aterizat în Gaza”, a spus Mark Regev pentru Sky News.

Hezbollah spune că miercuri va fi "o zi de furie fără precedent" împotriva Israelului.

Citește și: Cine este ținta nr. 1 a Israelului, "mortul umblător" de la conducerea Hamas

Organizația Hezbollah, care are susținerea Iranului, a transmis că mâine va fi "o zi de furie fără precedent" împotriva Israelului și a vizitei lui Joe Biden în țară.

Citește și: EXCLUSIV- Europa este sub teroare! Atentate și amenințări cu bombă aproape în fiecare zi. Bogdan Chirieac: ”Hamas înseamnă mult mai mult decât o mișcare teroristă. Este o ideologie, are foarte mulți adepți”- Cel mai mare pericol în acest moment

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si