Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Ziua 15 de război în Israel. Palestinienii din Fâșia Gaza au speranța că vor primi ajutoarele umanitare pentru a supraviețui/ Benjamin Netanyahu promite ,,să lupte până la obținerea unei victorii''

Ziua 15 de război în Israel. Fâșia Gaza este blocată de mai mult de zece zile în contextul războiului. În acest sens, palestinienii speră că vor primi ajutoarele umanitare pentru supraviețuire.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE. În ceea ce privește ajutorul umanitar care a intrat sâmbătă în Fâșia Gaza, controlat de gruparea islamistă palestiniană Hamas, se va livra doar spitalelor din enclavă. Acesta nu include apă, a confirmat pentru EFE un oficial al Crucii Roşii.

De asemenea, potrivit sursei citate, asistența umanitară include conserve, medicamente, pături, saltele.

Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite (PAM) anunță că primul convoi cu asistență umanitară pentru Fâșia Gaza conține 60 de tone de alimente, transmite DPA.

Celor aflați în nevoie se vor trimite conserve de ton, paste, făină, fasole, potrivit Agerpres.

Ziua 15 de război în Israel . În ziua 15 de război în Israel, palestinienii din Fâșia Gaza au speranța că vor primi ajutoarele umanitare pentru a supraviețui.  Camioanele sunt blocate la granița cu Egipt. Acest lucru are impact asupra amânării deschiderii frontierei.

Gaza este blocată de peste zece zile

În ceea ce privește situația din Gaza, aceasta este blocată de mai bine de zece zile, în contextul războiului.

Israel pregătește o ofensivă terestră, continuând bombardamentele asupra Hamas. În fiecare zi au loc bombardamente, dar și replici din partea teroriștilor Gaza. Războiul din Israel a fost declanșat de atacul violent al teroriștilor Hamas, de pe data de 7 octombrie. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Doi ostatici eliberați de teroriștii Hamas. O mamă și fiica sa, cu cetățenie americană, eliberate "din motive umanitare"

De asemenea, sute de tancuri și vehicule blindate israeliene au fost poziționate la nord de Fâșia Gaza.

Joe Biden: ,,Cred că în următoarele 24 până la 48 de ore primele 20 de camioane vor trece graniţa”  

Vineri, 20 octombrie, președintele SUA, Joe Biden, a estimat faptul că „primele 20 de camioane” cu ajutor umanitar vor intra în Gaza „în următoarele 24 până la 48 de ore”.  Localnicii așteaptă ca Egiptul să deschidă frontierele, permițând camioanelor să înainteze în teritoriul palestinian, potrivit AFP.

Joe Biden

[Sursa foto: Facebook-Joe Biden]

„Am primit promisiunea israelienilor şi a preşedintelui egiptean că această trecere va fi deschisă. Drumul a trebuit să fie reparat, era în stare foarte proastă. Cred că în următoarele 24 până la 48 de ore primele 20 de camioane vor trece graniţa” dintre Egipt şi Gaza'', a declarat preşedintele american în marja unei reuniuni SUA – Uniunea Europeană.

Citește și: Reacția Rusiei după ce Joe Biden l-a comparat pe Vladimir Putin cu extremiștii Hamas. "Este inacceptabil"

De asemenea, ONU a estimat că aproximativ 2,4 milioane de oameni din gaza sunt în pragul ,,catastrofei''. Israel a oprit accesul la apă, electricitate, dar și combustibil, în urma atacului terorist din 7 octombrie. Gaza este sub asediu. Jumătate dintre cei care sunt în suferință sunt cei mici. Ajutorul internațional pe care îl așteaptă palestinieni se acumulează în apropierea frontierei cu Egiptul.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mai mult decât atât, Joe Biden, a mulţumit guvernelor din Qatar şi Israel pentru parteneriatul lor în ceea ce privește cazul celor două ostatice americane, Judith şi Natalie Raanan, care au fost răpite în atacul din 7 octombrie din sudul Israelului, potrivit The Guardian.

"Aşa cum le-am spus acestor familii când am vorbit cu ele săptămâna trecută- nu ne vom opri până când nu-i vom aduce pe cei dragi lor acasă. În calitate de preşedinte, nu am o prioritate mai mare decât siguranţa americanilor ţinuţi ostatici în întreaga lume", a declarat Joe Biden.

Benjamin Netanyahu: ,,Continuăm să luptăm până la obținerea unei victorii" 

Potrivit premierului israelian, Benjamin Netanyahu, țara sa continuă să depună eforturi pentru eliberarea tuturor ostaticilor deţinuţi de Hamas.

Benjamin Netanyahu

[Sursa foto: Facebook-Benjamin Netanyahu]

 "Doi dintre ostaticii noștri sunt acasă. Nu vom ușura efortul de a-i aduce înapoi pe toți cei răpiți și pe cei dispăruți. În același timp, continuăm să luptăm până la obținerea unei victorii", a declarat Benjamin Netanyahu, pe rețelele de socializare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI