UPDATE:  Gruparea Hamas a difuzat o înregistrare în care apar trei femei israeliene ținute ostatice. În videoclip cele trei aduc reproșuri premierului Netanyahu și îl acuză că nu a reușit să stopeze atacul grupării teroriste din 7 octombrie. De asemenea, femeile cer eliberarea lor.

Premierul Netanyahu a venit ulterior cu un răspuns:

„Gândurile mele se îndreaptă către Yelena Trupanov, Danielle Aloni şi Rimon Kirsht, care au fost răpite de Hamas, care comite crime de război(...).

Inimile noastre sunt alături de voi şi de toţi ceilalţi care au fost răpiţi”,  a spus premierul israelian.

Cu toate acestea, Netanyahu a descris acest act ca fiind „o campanie crudă de război psihologic a Hamas-ISIS".

Acesta a mai transmis ostaticilor că se fac toate demersurile necesare pentru ca cei captivi să se reîntoarcă acasă.

UPDATE: Israelul își extinde misiunea la sol în Fâșia Gaza

Asta susține purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari care precizează că luptele sunt în desfășurare, citat de The Times of Israel.

„Peste noapte, trupele au eliminat zeci de teroriști care s-au baricadat în clădiri și au încercat să atace forțele care înaintau în direcția lor. Desfășurăm o operațiune terestră extinsă în Fâșie... forțele se îndreaptă spre teroriști, teroriștii se baricadează pe terenuri și îi atacăm și din aer”, a spus Hagari.

UPDATE: Raid-urile aeriene răsună în Fâșia Gaza

Raidurile aeriene israeliene în Fâșia Gaza răsună în continuare: sunetul exploziilor și fumul sunt prezente în întreaga zonă, spune Al Jazeera, potrivit Hotnews.ro. 

Semiluna Roșie Palestiniană a spus că sunt raiduri aeriene puternice și în zona Tal al-Hawa din Gaza, acolo unde este Spitalul Al-Quds. Israelul a recomandat duminică evacuarea „imediată” înainte de un probabil atac.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

UPDATE: Noi atacuri din Fâșia Gaza

Noi atacuri cu rachete au fost lansate din Fâșia Gaza și au vizat sudul Israelului. Orașul cel mai afectat a fost Netivot, din sud. Un bloc de locuințe a fost lovit scrie The Times of Israel, menționând că nu s-au înregistrat victime.

UPDATE: Jurnalistul Issam Abdallah a murit pe 13 octombrie, a anunțat Reporteri fără Frontiere (RSF) 

Jurnalistul Reuters Issam Abdallah a fost omorât pe 13 octombrie în sudul Libanului după ce a fost „luat la ţintă” din direcţia frontierei israeliene, a spus organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF), în cadrul unei anchete publicate duminică şi citată de Reuters şi France Presse, potrivit constatărilor preliminare.

UPDATE: Forțele aeriene israeliene susțin că au atacat aproximativ 600 de ținte

Forțele Israelului susțin că au atacat aproximativ 600 de ținte în ultima zi, printre care și „în zona universității Al-Azhar”, acolo de unde o rachetă antitanc mai avea puțin până când să fie lansată.

Au fost vizate că „depozite de arme, ascunzători și trupe militare ale Hamas”

 

Ziua 24 război Israel-Hamas. 33 de camioane cu ajutoare au ajuns în Gaza, spune unul dintre purtătorii de cuvânt de la punctul de trecere, Rafah, Wael Abo Omar. Este cel mai mare număr de camioane care vine în ajutorul civililor de la începutul războiului și până acum.

„Întreg personalul umanitar se confruntă cu constrângeri semnificative în furnizarea de asistență umanitară, din cauza ostilităților în curs, a restricțiilor de circulație și a penuriei de electricitate, combustibil, apă, medicamente și alte articole esențiale. Angajații ONU nu au acces la persoanele care au nevoie și la depozitele în care trebuie depozitate proviziile”, a transmis Biroul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.

Ziua 24 de război: Noi atacuri aeriene și de artilerie de la primele ore ale dimineții

Palestinienii din nordul Gazei susțin că încă de la primele ore ale dimineții au constat o creștere a loviturilor aeriene și de artilerie la transmite Reuters.

Atacurile aeriene ale armatei israeliene au lovit puncte din apropierea spitalelor Shifa și Al-Quds din Gaza. Soldații palestinieni s-au ciocnit cu trupele israeliene într-o zonă de frontieră din estul de orașului Khan Younis, mai spune sursa citată.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Televiziunea de stat din Siria a spus că atacurile aeriene ale israelienilor au vizat două posturi ale armatei în Daraa, a raportat Reuters. Potrivit acestora, raidurile au condus la „unele pierderi materiale”, spune presa din Siria.

Ziua 24 război Israel-Hamas: Israelul a lovit ținte în Siria și Liban. 33 de camioane cu ajutoare au ajuns în Gaza

Ziua 24 război Israel-Hamas: Israelul a lovit ținte în Siria și Liban. 33 de camioane cu ajutoare au ajuns în Gaza

[Sursa foto: Profimedia]

Hezbollah a transmis că a doborât o dronă israeliană. Este prima acțiune pentru o lovitură dată Israelului din conflictul recent. Hezbollah, cunoscută ca fiind grupare teroristă de către Marea Britanie și SUA, a înregistrat 46 de luptători uciși și alți 43 răniți în războiul cu Israelul din ultima perioadă. Organizația susține că a lansat 84 de atacuri în 42 de puncte de-a lungul graniței.

Potrivit site-ului de știri palestinian WAFA unul dintre fondatorii și liderii Brigăzii Jenin a Jihadului Islamic  ar fi fost omorât în bombardamentele Israelului de luni dimineață.

Ultimele ore au înregistrat rapoarte cu privire la un alt raid al forțelor israeliene în tabăra de refugiați Jenin din Cisiordania. Potrivit informațiilor, cel puțin doi palestinieni au fost uciși.

Directorul Spitalului Guvernamental Jenin, Wissam Bakr, a făcut publice numele a doi bărbați omorâți de forțele israeliene, a transmis Al Jazeera.

Au continuat operațiunile terestre din nordul Fâșiei Gaza, trupele au luat viața a zeci de membri Hamas, spune armata Israelului. IDF spune că forțele terestre au omorât teroriști care s-au închis în clădirile din Fâșia Gaza și care voiau să atace trupele. 

„Împiedicarea accesului ajutorului umanitar" în Fâşia Gaza ar putea reprezenta o „crimă", a spus la Cairo, procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI), Karim Khan, după vizita efectuată la punctul de frontieră Rafah.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si