Ziua 26 război Israel-Hamas. Purtătorul de cuvânt Hamas a spus, marţi, că vor elibera „în următoarele zile” ostatici străini, dintre cei pe care i-a luat de la începutul războiului din 7 octombrie, potrivit AFP.

"Am informat intermediarii că vom elibera un anumit număr de cetăţeni străini în următoarele zile", a spus Abu Obeida, purtătorul de cuvânt Hamas, prin intermediul unei înregistrări.

Ziua 26 război Israel-Hamas: Mesajul dur transmis de gruparea palestiniană

Ziua 26 război Israel-Hamas: Mesajul dur transmis de gruparea palestiniană

[Sursa foto: Profimedia]

Mesajul dur transmis de Hamas

Hamas a atras atenția Israelului și a spus că Fâşia Gaza va deveni „un cimitir şi o mlaştină” pentru militanții israelieni şi a spus că îl va provoca pe prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu la o înfrângere „ce va suna sfârşitul carierei sale politice”.

"Gaza va fi un cimitir şi o mlaştină pentru inamic, pentru soldaţii săi şi conducerea sa politică şi militară", a afirmat Abu Obeida, adăugând că "înfrângerea umilitoare ce îi va fi provocată lui Netanyahu va suna sfârşitul carierei sale politice", conform Agerpres.

Citește și: Cel puțin 50 de morți în tabăra de refugiați Jabalia din nordul Fâşiei Gaza, în urma unor explozii

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ziua 26 război Israel-Hamas: Mesajul dur transmis de gruparea palestiniană

Ziua 26 război Israel-Hamas: Mesajul dur transmis de gruparea palestiniană

[Sursa foto: Profimedia]

Comunicațiile din Gaza au fost întrerupte

Serviciile de comunicații din Gaza au fost din nou întrerupte miercuri au spus două companii de telecomunicații, potrivit CNN.

În cadrul unei declarații pe care a făcut-o miercuri pe X, Palestine Telecommunications (Paltel) a spus că a existat „o întrerupere completă a tuturor comunicațiilor și serviciilor de internet cu Fâșia Gaza, din cauza faptului că rutele internaționale care au fost reconectate anterior au fost din nou tăiate”.

Distrugerea căilor de comunicații a aruncat Gaza, la finalul săptămânii trecute, într-un vid informațional.

Citește și: VIDEO- Rebelii huti din Yemen declară război Israelului

2,3 milioane de oameni din Gaza au stat în întuneric, după ce o mare parte din energia electrică a fost întreruptă și combustibilul pentru generatoare se terminase.

Bolivia rupe legăturile cu Israelul din cauza războiului

Bolivia a întrerupt diplomațiile cu Israelul după războiul pe care l-a descris ca fiind „agresiv și disproporționat”, spune BBC.

Ministrul adjunct de externe Freddy Mamani a spus că Bolivia a solicitat o oprire a focului pentru a oferi ajutor Fâșiei Gaza.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mamani a declarat că guvernul a decis "a condamna ofensiva militară israeliană agresivă și disproporționată care are loc în Fâșia Gaza”.

Citește și: Bugetul uriaș pe care îl are la dispoziție gruparea Hamas pentru a comite atrocități. Cine le finanțează actele de terorism

Acesta a solicitat o oprire a focului și a spus că țara sa vrea oprirea blocadei Israelului, care îngreunează „intrarea alimentelor, apei și a altor elemente esențiale pentru viață”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si