UPDATE: Aproximativ 20 de membri ai grupării teroriste Hamas, arestați de trupele israeliene din Fâșia Gaza.

Agenția de securitate Shin Bet și Forțele de Apărare ale Israelului au transmis că aproximativ 29 de membri ai Hamas au fost prinși și arestați de israelieni în Fâșia Gaza și urmează să fie audiați în Israel, potrivit The Times of Israel.

„Interogatoriile agenților teroriști vor fi folosite pentru a obține informații actualizate de la sol și pentru a ajuta la continuarea manevrei la sol și a eforturilor de luptă”, a

transmis Shin Bet.

UPDATE: MAE a făcut un anunț cu privire la românii care au reușit să scape din Fâșia Gaza.

Încă 86 de cetățeni români și membri ai familiilor acestora au resușit să părăsească Gaza duminică, prin punctul de frontieră Rafah. Ei se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

Până acum, 134 de cetățeni români și membri de familie, evacuați din Fâșia Gaza, au ajuns în România.

UPDATE: Premierul Netanyahu ar putea ajunge la un acord în ceea ce privește eliberarea ostaticilor.

Beniamin Netanyahu a vorbit duminică la NBC despre posibilitatea eliberării ostaticilor ținuți de Hamas, scrie AFP.

Acesta a fost întrebat dacă ar putea exista un acord pentru femeile, bătrânii și copiii luați ostatici de Hamas și a răspuns că: „Ar putea fi, dar cred că, cu cât vorbesc mai puţin despre acest subiect, cu atât cresc şansele ca acesta să se materializeze”.

„Nu am fost nici pe departe aproape (de un acord) înainte să începem operaţiunile terestre. Dar în momentul în care am început operaţiunile terestre, lucrurile au început să se schimbe. A pune presiune asupra conducerii Hamas este lucrul care poate produce un acord, iar dacă un acord este disponibil, vom vorbi despre el când va exista, îl vom anunţa dacă se va ajunge la el”,

a mai adăugat premierul israelian.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

UPDATE: Richard Hecht, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a făcut duminică declarații în legătură cu situația bebelușilor din spitalul al-Shifa din Gaza.

Oficialul israelian a declarat pentru Sky News că planurile de evacuare a bebelușilor sunt „în curs de elaborare”.

„Înțelegem și muncim foarte mult pentru a încerca să ne coordonăm acest efort. Vor veni mai multe informații despre asta. Scopul nostru nu este să preluăm spitale. Scopul nostru este dezmembrarea infrastructurii teroriste”, a mai spus acesta.

UPDATE: Israelienii acuză că Hamas a deschis focul în timpul evacuării unor civili.

Armata israeliană (IDF) a transmis duminică, 12 noiembrie, pe canalul de Telegram că în ultimele 24 de ore soldații ei au ucis „numeroși teroriști și au descoperit un număr mare de infrastructuri teroriste în zonă”, scrie The Guardian.

IDF a mai spus că Brigada Givati a observat civili într-o clădire și i-a lăsat să plece, iar în acest timp Hamas ar fi deschis focul asupra soldaților.

Trupele au ripostat, atacatorii fiind bombardați și uciși.

Știre inițială

Bombardamentele israelienilor asupra Fâșiei Gaza au continuat, iar forțele terestre au luptat cu gruparea teroristă Hamas. Astfel, cel mai mare spital din Gaza a fost încercuit de tancuri în noaptea de sâmbătă spre duminică, scrie euronews.ro.

Continuă bombardamentele în Fâșia Gaza. Cel mai mare spital, înconjurat de tancuri

Potrivit cadrelor medicale, mii de medici și pacienți sunt blocați în spitale iar în aceste momente duc lipsă de electricitate și de provizii.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat că se va deschide un coridor de evacuare pentru ca oamenii să poată părăsi spitalele Shifa, Rantisi și Nasser.

Principalul spital din Gaza a fost încercuit de tancuri

Principalul spital din Gaza a fost încercuit de tancuri

[Sursa foto: Profimedia]

Societatea Semilună Roșie Palestiniană a transmis că funcționarea spitalului al-Quds din Fâșia Gaza a fost oprită: „Oprirea serviciilor este cauzată de epuizarea combustibilului disponibil și de întreruperea energiei electrice".

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Tatăl lui Emily, fetița prinsă în tunelurile din Gaza, face mărturii copleșitoare

În comunicatul citat de The Guardian se mai arată: „Criza umanitară din Gaza și din regiunea de nord s-a agravat dramatic, odată cu escaladarea atacurilor militare israeliene. Printre acestea se numără asediul țintit și privarea de ajutor pentru spitale, ceea ce a dus la închiderea acestora.

Societatea Semilună Roșie Palestiniană consideră comunitatea internațională și semnatarii celei de-a patra convenții de la Geneva răspunzători pentru prăbușirea completă a sistemului de sănătate și pentru condițiile umanitare dezastruoase care rezultă din aceasta”.

Netanyahu a respins apelurile pentru încetarea focului

Premierul Israelului, Beniamin Netanyahu, a susținut un discurs televizat sâmbătă, prin care a respins toate apelurile care făceau referire la încetarea focului, în cazul în care cei aproape 240 de ostatici capturați de Hamas de pe 7 octombrie, nu vor fi eliberați.

Tot sâmbătă, armata a anunțat că două proiectile trase din Siria s-au prăbușit în zone nelocuite ale Golanului, iar sirenele de urgență au sunat în zonă.

Citește și: Război Ucraina-Rusia. Armata ucraineană distruge ofensiva rușilor. Vladimir Putin a mers pe frontul din Ucraina

Potrivit armatei israeliene, Siria a fost bombardată vineri dimineață, în urma unei drone căzute peste o școală din stațiunea israeliană Eliat (sud). Reprezentanții armatei au transmis că „Israelul pune pe seama regimului sirian responsabilitatea pentru orice act terorist ce ar proveni de pe teritoriul său”.

Continuă bombardamentele israelienilor

Continuă bombardamentele israelienilor

[Sursa foto: Profimedia]

De asemenea, sâmbătă, 11 noiembrie, Arabia Saudită a organizat un summit la Riad, alături de țările musulmane, unde s-a cerut încetarea imediată a operațiunilor militare din Gaza deoarece „Israelul este responsabil pentru crimele împotriva palestinienilor”, potrivit Reuters.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si