Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Ziua 8 de război: negocierile vor fi reluate astăzi. Explozii puternice la Kiev

Explozii puternice s-au auzit noaptea trecută în capitala Kiev. Armata lui Vladimir Putin ar fi reușit să preia în totalitate controlul din orașul Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar convoiul uraiș al Rusiei se află în apropierea Kievului. Astăzi ar urma să aibă loc o nouă serie de negocieri.

Madalina Grigore,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE: Volodimir Zelenski, mesaj pentru Vladimir Putin

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis din nou un mesaj către întreaga lume și către cetățenii ucraineni. Acestia i-a spus liderului rus: „Du-te acasă!”.

„Au vrut să ne distrugă de atâtea ori. Nu au putut. Am trecut prin atâtea! Şi dacă cineva crede că, după ce au depăşit toate acestea, ucrainenii vor fi speriaţi, dezbinaţi sau se vor preda, nu ştie nimic despre Ucraina.

Şi nu are ce căuta în Ucraina", a declarat Volodimir Zelenski, într-un video pe pagina sa de Facebook. 

UPDATE: Armata rusă anunță că avansează spre Mariupol 

Armata rusă a anunțat că avansează în direcția orașului Mariupol, notează CNN

„Unităţile forţelor armate ale Republicii Populare Doneţk au restrâns perimetrul din jurul oraşului Mariupol şi, de asemenea, au preluat controlul asupra aşezărilor Vinogradnoye, Sartaka şi Vodyanoye”, a spus generalul-maior, Igor Konaşenkov, într-un briefing video. 

UPDATE: Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate. Cetățenii ruși au început să părăsească țara

La o săptămână după declanșarea războiului în Ucraina, președintele rus, Vladimir Putin, a convocat astăzi Consiliul de Securitate, spun jurnaliștii de la RIA. Deși Kremlinul a negat o posibilă lege marțială, unii analiști iau în calcul această opțiune.

UPDATE: Serghei Lavrov spune că „Armata ucraineană foloseşte civilii ca scuturi umane”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a avertizat pe cei din NATO: „să se gândească atent dacă vor să înceapă un război împotriva Rusiei". "Nu vom permite ca unele provocări să ne dezechilibreze, să ne scoată din echilibru de forțe, dar dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenție", a spus într-un interviu acordat televiziunii de stat din Rusia și citat de Reuters, Serghei Lavrov.

  

UPDATE: Americanii avertizează că Rusia ar putea schimba strategia în Ucraina

Mulți oficiali americani și europeni avertizează cu privire la strategia Rusiei. Aceștia susțin că vor fi lovite din ce în ce mai multe forțe civile. Un ofițer american spune că schimbarea strategiei Rusiei ar confirma faptul că planul inițial de a cuceri Kievul rapid nu a funcționat. 

UPDATE: 1.408 de cetățeni ucraineni au cerut azil în România

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că un număr de 1.408 de cetățeni ucraineniau solicitat azil pe teritoriul României, de la începutul conflictului.

În ultimele 24 de ore, 78.318 de persoane, dintre care 25.294 de cetăţeni ucraineni au ajuns în România și 82.946 de persoane, dintre care 19.575 de cetăţeni ucraineni au părăsit România. 

UPDATE: Autoritățile de la Harkov spun că 34 de civili au fost uciși

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 34 de cazuri în care civilii ucraineni au fost omorâți și 285 răniți. 

„Inamicul a continuat să lovească în cartiere rezidențiale și așezări întregi cu bombele sale mortale, obuzele și grenadele propulsate de rachete", a transmis Serviciul de Urgență (SES) al Ucrainei prin intermediul unui comunicat. 

UPDATE: Ursula von der Leyen a lăudat România

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus joi, că România este un exemplu extraordinar de solidaritate, spunând că nu a ajutat doar refugiații din Ucraina, ci și Republica Moldova.

„România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul.  România ajutat toţi refugiaţii  de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Oamenii şi-au deschis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare misiuni de strângere de fonduri,  populaţia română este pregătită să primească refugiaţii. România nu doar că îi primeşte în casele lor pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova.

România a asigurat medicamente pentru Ucraina. Dumneavoastră sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate în sânul Europei. Vă mulţumesc din suflet pentru exemplul dat”, a spus președinta Comisiei Europene, într-o vizită la Palatul Cotroceni.

UPDATE: Harkov, Cernihiv și Mariupol nu au fost călcate de armata rusă

Harkov, Cernihiv și Mariupol aparțin în continuare Ucrainei, chiar dacă bombardamentele puternice vin pe bandă rulantă din partea trupelor rusești, a anunțat joi Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Forțe ruse au intrat în orașul Herson, dar situația militară rămâne neclară", a transmis Ministerul Apărării, citat de CNN

UPDATE: Rusia și Belarus, excluse din Jocurile Paralimpice din 2022

Sportivii din Rusia și Belarus nu vor putea participa la Jocurile Paralimpice din Beijing din 2022, a spus Comitetul Paralimpic Internațional, potrivit  BBC News

UPDATE: Cinci persoane au fost rănite în Sumî, în urma unui bombardament

Şeful Administraţiei Regionale de Stat, Dmytro Zhyvytsky a anunțat, joi, pe contul său de Telegram, că cinci persoane au fost rănite după ce rachetele rusești au lovit Sumî, iar forțele armatei ucrainene au distrus echipamentul militar al armatei ruse, în apropierea oraşului Trosteaneţ, notează News.ro. 

Volodimir Zelenski confirmă că orașul este controlat de Forțele de Apărare Teritorială.

UPDATE: China ar fi cerut Rusiei să amâne războiul până după terminarea Olimpiadei

Potrivit unui raport al serviciilor occidentale, China ar fi solicitat oficialilor ruși să nu înceapă un război în Ucraina, înainte de terminarea Jocurilor Olimpice de la Beijing, susține New York Times.

În raport este precizat faptul că autoritățile chineze aveau o oarecare informație despre planurile Rusiei de a ataca Ucraina. VladimirPutins-a întâlnit cu omologul său din China, Xi Jinping, pe 4 februarie, înainte de începerea Jocurilor Olimpice.

Poporul ucrainean continuă să lupte în fața armatelor rusești. Sirenele de raid aerian au fost din nou auzite la Kiev, noaptea trecută, după ce o rachetă de croazieră a fost doborâtă de forțele antiaeriene din Ucraina, a mărturisit un consilier al ministerului de Interne. Resturile din proiectil au lovit o conductă pentru încălzire, fiind provocată o explozie.

Grupul de hackeri Anonymus, despre informațiile care au altertat Ucraina

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a lansat informații potrivit cărora s-ar pune la caleun complot de asasinat împotriva preşedintelui Volodimir Zelenski, spune grupul de hackeri Anonymous: „Informaţiile scurse de FSB rus au alertat Ucraina despre un complot de asasinat împotriva preşedintelui @ZelenskyyUa. Acum, ne putem aştepta la o luptă internă pentru putere la Kremlin pentru a răsturna regimul Putin. Între timp, să continuăm cu atacurile”.

Explozii puternice la Kiev

Continuă bombardamentele în Ucraina. Explozii puternice au avut loc în Kiev și în orășelul Izium, notează agenția Ukrinform. Locuitorii din capitala Kiev au spus că noaptea trecută au auzit una dintre cele mai puternice explozii de până acum. Momentul a fost surprins în timpul unei relatări a unui jurnalist CBS.

Citeste si: Un om de afaceri rus ar oferi o recompensă de un milion de dolari celui care-l prinde pe Vladimir Putin ”viu sau mort”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Au fost explozii și în zona Gării din Kiev, iar autoritățile ucrainene au spus că nu a fost un atac direct, ci fragmente dintr-o rachetă rusă doborâte de sisteme antibalistice. Șapte persoane au decedat în urma unui atac rus din orașul Izium din estul Ucrainei, potrivit viceprimarului Volodimir Maţokin.

Negocierile Rusia-Ucraina ar putea fi reluate în această dimineață

Negociatorul-șef al Moscovei a spus seara trecută că delegația Ucrainei este așteptată joi dimineață la discuții, în Belarus, transmite AFP, conform The Guardian.

Citeste si: Civilii ucraineni aruncă cu cocktailuri Molotov într-un blindat rusesc. Imaginile au ajuns virale pe rețelele de socializare

Vladimir Medinski a spus pentru agenția de știri TASS că armata Rusiei  asigură un coridor în ceea ce privește securitatea delegației ucrainene. Acesta a mai precizat faptul că negocierile vor avea loc într-un loc „nu departe de frontiera cu Polonia”.

O primă rundă de negocieri a avut loc luni, dar delegațiile celor două țări nu au ajuns la un numitor comun. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI