Sâmbătă, codul roşu- maxim- care viza patru departamente din sudul Franţei a fost retrogradat, iar în regiune s-a revenit la cod portocaliu, precizează news.ro.

Vineri, pentru prima oară de la înregistrarea datelor în secoul XIX, Météo-France a înregistrat 45,9°C în regiunea Gard- nivel comparabil cu o "zi normală de august în Valea Morţii" din California, a precizat serviciul de meteorologie.

Citeste si: VIDEO| Canicula afecteaza cainii

Temperaturile extreme au provocat numeroase incendii, au fost devastate peste 600 de hectare şi mobilizaţi peste 750 de pompieri.

În Spania, termometrele au înregistrat peste 36°C în majoritatea ţării, şi chiar 40° la Madrid, iar flăcările au făcut ravagii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În Catalonia, un incendiu puternic declanşat vineri dimineaţă este în curs de "stabilizare", autorităţile au anunțat că următoarele ore sunt decisive. Sute de pompieri încearcă să aducă sub control acest incendiu care a ars până acum 6.500 de hectare.

 

Sâmbătă este ultima zi de caniculă, însă valul de căldură total neașteptat a dus la moartea a cinci persoane: două în Spania, două în Italia şi una în Franţa.

Citeste si: VIDEO| Caniculă și disconfort termic în București. Ștrandurile, luate cu asalt

În Germania, temperaturile vor atinge până la 38,6°C, în Italia, 35°C, iar în Cehia 38,9°C.

Oamenii de ştiinţă au avertizat că acest val de căldură, la fel ca cel de anul trecut, este în strânsă legătură cu schimbările climatice şi că astfel de vreme extremă va deveni din ce în ce mai des întâlnită în următoarele decenii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si