Ziua Armatei 2023. În această zi vor avea loc diferite manifestări, evenimente festive organizate, pentru a celebra Armata Română. Manifestările festive vor avea loc în mai multe zone din țară, dar și în statele unde sunt militari români.

Ce evenimente marca ziua de 25 octombrie 2023, ziua Armatei?

Ziua Armatei 2023

Pe data de 25 octombrie 2023 este ziua Armatei Române.

Această zi va fi marcată de o serie de evenimente organizate pentru a celebra, într-un mod onorific, toți membrii din Armata Română, care sunt dedicați României.

Evenimentele onorifice organizate de Ziua Armatei se vor desfășura în mai multe zone din țară, dar și în alte state, unde se află militari români sau unde sunt cimitire și la monumente ale ostașilor români căzuți pe frontul de luptă. Printre acestea se regăsesc țări precum Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Federația Rusă, Polonia, Ungaria și Republica Moldova.

Ziua Armatei este dedicată celebrării militarilor români. Armata Română a dus pe câmpul de luptă din diferite războaie militari pregătiți și antrenați pentru a ieși victorioși. În cel de-Al Doilea Război Mondial, 540.000 de militari au fost trimiși pe câmpul de luptă. Dintre aceștia 90.000 de mii și-au pierdut viața, iar 60.000 au fost declarați dispăruți.

Citește și: EXCLUSIV- Regele Mihai I, celebrat cu o proiecție de film ”Despre viață” la Castelul Peleș din Sinaia: ”De fiecare dată putem găsi un motiv pentru care lumea să înțeleagă mai bine istoria”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ziua Armatei 2023

Ziua Armatei 2023

[Sursa foto: Facebook MApN]

Ce evenimene se vor organiza pe 25 octombrie?

Pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, a fost publicat programul evenimentelor organizate în data de 25 octombrie 2023, în București, dar și în alte orașe din țară.

În București, la ora 10:00, la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori, în cadrul căreia studenții anilor I ai Academiei Tehnice Militare și Universității Naţionale de Apărare vor depune jurământul militar. După aceasta, va urma schimbarea gărzii la MON, dar și activități de survol al unor aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

Tot în București, la ora 12:00, la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial, aflat în fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” se va desfășura o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori.

La ora 19:00, în Capitală, va avea loc o retragere cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național, Calea Victoriei, B-dul Regina Elisabeta, B-dul Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, B-dul Eroilor Sanitari, Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Șoseaua Cotroceni, B-dul Iuliu Maniu, B-dul General Paul Teodorescu, B-dul Timișoara, care se va încheia la sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ziua Armatei 2023

Ziua Armatei 2023

[Sursa foto: Facebook MApN]

În țară, evenimente onorifice vor avea loc la Satu Mare, unde la ora 10:00, la Monumentul Ostașului Român, va fi desfășurată o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori. La ora 14:00, în județul Arad, la Păuliș, este organizată o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori. 

În Carei, la ora 12:00, mai exact în Parcul Karoly va avea loc o expoziție de tehnică și echipamente militare. La ora 16:00, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”, va avea loc o ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori și va  sosi „Ștafeta Veteranilor Invictus”. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si