Ziua Bărbatulu 2022 este, de fapt, sărbătorită pe 19 noiembrie, la nivel internațional. Însă unii dintre români celebrează ziua bărbatului și pe 9 martie, atunci când Biserica Ortodoxă îi cinstește pe cei 40 de mucenici.

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Bărbatului în România?

Mai mult, în România, Ziua Bărbatului este asociată adesea cu tradiția consumului a 40 de pahare de vin de Ziua Sfinților 40 de Mucenici.

O tradiție păstrată din străbuni de Ziua Sfinților 40 de Mucenici este consumul a 40 de pahare de vin, iar în cultura populară acest lucru se asociază cu virilitatea, deci cu Ziua Bărbatului.

Totuși, la nivel internațional, Ziua Bărbatului se sărbătorește pe 19 noiembrie.

Citeste si: Mesaje de Ziua Femeii 2022: La mulţi ani de 8 Martie!

În tradiția populară românească se spune că imediat după Ziua Femeii ar fi Ziua Bărbatului.

Ziua Bărbatului 2022: Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, în România?

Ziua Bărbatului 2022: Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, în România?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În popor, oamenii spun că dacă în Ziua Sfinților 40 de Mucenici se beau cele 40 de pahare de vin închinate martirilor, atunci 9 martie este cea mai potrivită zi pentru a serba bărbații. Prin aceste 40 de pahare ei își demonstrează puterea, rezistența și ambiția.

Citeste si: Mesaje noi de bună dimineaţa pentru 2022: Cele mai frumoase imagini pentru Facebook

Chiar dacă românii pun mai mult accent pe ziua de 9 martie ca fiind Ziua Bărbatului, pe 19 noiembrie rămâne ziua oficială a persoanelor de sex masculin la nivel internațional. Sărbătoarea este amintită în peste 60 de state, printre care: Australia, India, China sau Statele Unite.

Ziua Bărbatului, sărbătorită la nivel internațional pe 19 noiembrie

În întreaga lume, bărbații sunt sărbătoriți pe data de 19 noiembrie. România are și o lege prin care se atestă că sărbătoarea sexului masculin este în această zi.

Ziua Bărbatului 2022: Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, în România?

Ziua Bărbatului 2022: Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, în România?

Mai multe dezbateri pe această temă au avut loc în Statele Unite ale Americii încă din 1960 doar că o dată oficială a fost stabilită abia în 1999 în Trinidad Tobago. Ziua Bărbatului a fost adoptată ulterior în peste 60 de țări. 

Citeste si: Cele mai frumoase felicitări pentru ziua de naştere: La mulţi ani!

Scopurile celebrării Zilei Internaționale a Bărbatului sunt: concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si