Close sidebar
Close sidebar

Ziua Bărbatului 2023 se sărbătorește pe 19 noiembrie. Ce tradiții există în lume pentru această sărbătoare

Ziua Bărbatului este sărbătorită anual, la nivel mondial, pe data de 19 noiembrie. Iată ce tradiții există în întreaga lume pentru această sărbătoare.

Ana-Maria Costea,

Ziua Bărbatului are loc, anul acesta, pe data de 19 noiembrie 2023

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ziua Internațională a Bărbatului are loc, anul acesta, pe data de 19 noiembrie 2023. Această sărbătoare este celebrată în fiecare an pe tot globul pământesc.

Această sărbătoare are ca principale obiective sănătatea bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre cele două sexe, masculin și feminin, promovarea egalității între sexe, precum și prezentarea modelelor masculine pe care de urmat în viață. În plus, cu această ocazie, este evidențiată discriminarea față de bărbați și băieți și sunt sărbătorite realizările și contribuțiile lor la nivelul comunităților și familiilor din care aceștia fac parte.

Ziua Bărbatului este sărbătorită și în România pe data de 19 noiembrie 2023.

[Sursa foto: Unsplash]

Ziua Bărbatului este sărbătorită și în România pe 19 noiembrie

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, pe 19 noiembrie. Așadar, Ziua Bărbatului este serbată în fiecare an în India, China, Sua, Republica Moldova, Jamaica, Trinidad și Tobago, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Ungaria, Canada, Danemarca și multe altele, printre care și țara noastră, România. Totuși, Ziua Bărbatului nu este recunoscută de UNESCO, potrivit Wikipedia.

Citește și: Mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023: Un nou weekend prelungit pentru români. Cinci idei de destinații din România pentru această perioadă

În România, la data de 2 februarie 2016, în Parlament a fost votată sărbătorirea Zilei Bărbatului în țara noastră, ca o sărbătoare oficială a statului român. Cu toate acestea, românii nu primesc libere de la muncă de Ziua Bărbatului.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Ziua Bărbatului a fost sărbătorită pentru prima dată în România, așadar, la data de 19 noiembrie 2016.

Potrivit Legii 22/2016, în România, Ziua Femeii este sărbătorită pe data de 8 martie, iar Ziua Bărbatului este sărbătorită pe data de 19 noiembrie, în fiecare an.

Află care sunt cele mai interesante tradiții pentru Ziua Bărbatului în întreaga lume.

[Sursa foto: brighthorizons.co.uk]

Tradiții pentru Ziua Bărbatului în anul 2023

Una dintre cele mai cunoscute tradiții cu coazia Zilei Internaționale a Bărbatului este consumul a 40 sau 44 de pahare de vin. Potrivit culturii populare, bărbații care respectă întocmai această tradiție vor fi mai puternici și mai vânjoși în anul pe tot parcursul anului, dar și în anul următor.

Totodată, se spune că bărbații trebuie să mănânce câte o lingură de semințe la fiecare pahar de vin consumat. Cei care respectă tradiția vor avea parte de noroc la bani.

Ziua Bărbatului este sărbătorită adesea în sânul familiei, alături de persoanele dragi din viața fiecărui bărbat. Totodată, în această zi, cei apropiați le mulțumesc și le arată bărbaților cât de mult îi apreciază.

În această zi de sărbătoare, bărbații obișnuiesc să se adune pentru a petrece timp de calitate împreună, socializând și sărbătorind masculinitate și prietenia lor.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește și: Sărbători noiembrie 2023: Calendar ortodox. Pe ce dată pică Moșii de toamnă, Sf. Mihail și Gavril și Sf. Andrei

În unele țări se pot organiza evenimente preocupate de problemele și viața bărbaților, abordând subiecte relevante atât pentru bărbați, cât și pentru băieți.

Unele organizații organizează strângeri de fonduri pentru sprijinirea cauzelor legate de sănătatea bărbaților.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI