Fundația Maarif își propune îmbunătățirea legăturilor dintre diferite culturi și civilizații, iar de Ziua Tineretului și Sportului au promovat o nouă viziune modernă a educației. Una dintre sărbătorile naționale ale Turciei a promovat, de asemenea semnificația educației într-o viziune modernă, una din care sportul și arta nu au putut lipsi.

Școala Internațională Maarif din București l-a comemorat joi pe Mustafa Kemal Atatürk, de Ziua Tineretului și Sportului

Școala Internațională Maarif din București l-a comemorat joi pe Mustafa Kemal Atatürk, de Ziua Tineretului și Sportului.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Alparslan Ateș, reprezentantul Fundației Maarif în România: „Sunt trei ani de când am deschis școala din București, urmează Constanța”

Ziua de 19 mai este una importantă în istoria Turciei. În această zi, în 1919, Mustafa Kemal Atatürk, părintele Turciei moderne, a făcut primii pași pentru declanșarea Războiului de Independență, în provincia Samsun, de la Marea Neagră, un război care a transformat vechiul Imperiu Otoman într-un stat nou patru ani mai târziu.

Zilei Comemorării lui Atatürk

Copiii au fost premiați în cadrul Zilei Comemorării lui Atatürk.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Pentru a marca 19 mai cum se cuvine, Școala Internațională Maarif, care deschide porțile către viziunea modernă pentru educație a Turciei, a pus accentul pe abilitățile pe care elevii le deprind și în afara materiilor obligatorii de studiu, adică cele cultivate de arte și sport.

turcia

În cadrul festivității au participat reprezentanți ai ambasadei Turciei, profesori, elevi, dar și familiile lor.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Alparslan Ateș, reprezentantul Fundației Maarif în România, le-a vorbit jurnaliștilor WOWbiz despre misiunea ambițioasă a fundației în întreaga lume și despre cum va evolua soluția educațională propusă de aceasta.

„Fundația Maarif activează în 55 de țări și are peste 400 de școli în întreaga lume.

Este al treilea an de când am deschis instituția din București, care pregătește copiii de la grădiniță până la liceu.

Următoarea școală va fi în Constanța. Încet, încet, Maarif crește. Și școala sportivă, și școala de meserii. Astăzi, pe 19 mai, în 1919, Mustafa Kemal Atatürk a organizat Turcia pentru câștigarea războiului, și a lăsat această zi pentru tinerețe și pentru sport. De asta am adunat pe toată lumea de la ambasada Turciei, i-am adunat pe profesori, pe elevi și familiile lor și, împreună, am făcut ceva asemenea unei petreceri, cu muzică, dans și câteva activități sportive”, a declarat Alparslan Ateș pentru WOWbiz.ro.

Boris Singer, organizatorul concursului „Cangurul”, despre metoda „DoFeEdu”: „Profesorul nu dă note pe ce învață copiii acasă, ci pe felul în care se descurcă pe loc”

Subiectul revoluționării educației din România este unul reluat de ani de zile. Cunoașterea nu mai înseamnă doar noțiuni învățate pe de rost și pregătirea specifică doar pentru trecerea unor examene, ci înseamnă a învăța un elev să gândească și să aibă spirit critic. Rezolvarea problemelor de matematică și nu numai prin logică este principiul care stă la baza proiectului educațional „Cangurul”, prin care profesorul de matematică Boris Singer încearcă să schimbe modul în care copiii din România învață matematică și nu numai.

turcia

În cadrul festivității au participat reprezentanți ai ambasadei Turciei, profesori, elevi, dar și familiile lor.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

În parteneriat cu instituții precum Școala Internațională Maarif, profesorul Boris Singer este convins că progresele pot veni din interiorul sistemului, fără să aștepte mobilizarea statului.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Școala Internațională Maarif din București l-a comemorat joi pe Mustafa Kemal Atatürk, de Ziua Tineretului și Sportului

Școala Internațională Maarif din București l-a comemorat joi pe Mustafa Kemal Atatürk, de Ziua Tineretului și Sportului.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Școala Internațională Maarif din București

Copiii au fost extrem de entuziasmați de premiile oferite de reprezentanții Școalii Internaționale Maarif din București.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

„Suntem în primul an în care lucrăm cu Fundația Maarif și avem de prezentat diverse metode pedagogice, care ar putea creea o altă dezvoltare pentru copii. Noi vedem că matematică și orice disciplină trebuie să fie foarte clar aplicate și integrate cu celelalte discipline. De aceea concursul „Cangurul” se numește Concursul Internațional de Matematică Aplicată, pe că propune probleme întâlnite în viața de zi cu zi. Copiii și părinții trebuie să înțeleagă că, în orice spațiu în care se mișcă, ei întâlnesc matematică, fizică, chimie, și toate aceste discipline se integrează. Noi promovăm și un alt proiect educațional, „DoFeEdu”, legat de concurs, care presupune ca orele să se desfășoare în felul următor: în 15 minute profesorul îi explică elevului ce are de făcut, în 15 minute lucrează elevul și profesorul tace, și în 15 minute profesorul le arată tuturor ce ar fi trebuit să facă împreună cu elevii care au reușit pe cont propriu. Profesorul nu dă note pe ce învață copiii acasă, ci pe felul în care se descurcă pe loc, după ce i-a explicat concret tema respectivă”, le-a explicat Boris Singer jurnaliștilor WOWbiz.

Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk - părintele Turciei moderne.

[Sursa foto: PixaBay]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si