Close sidebar
Close sidebar

Ziua Copilului 2023. Ce semnificație are sărbătoarea? Scurt istoric despre sărbătoarea copiilor!

Ziua Copilului 2023. Această zi ne oferă oportunitatea de a ne bucura mai mult de viață și de a trăi orice moment, la fel cum o făceam când eram mici. Pentru copii însă, Ziua Copilului reprezintă o încă zi în care sunt răsfățați și iubiți până la stele!

Laura Macovei,

Ziua Copilului 2023. Ce semnificație are sărbătoarea? Scurt istoric despre sărbătoarea copiilor!

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ziua Copilului 2023. Cu ocazia Zilei de 1 Iunie, copiii sunt cei sărbătoriți, iar părinții îi răsfață cu cele mai frumoase cadouri. Cu toate acestea, care este semnificația acestei sărbători? 

Ce semnificație are sărbătoarea?

Ziua de 1 iunie a fost desemnată ca „Ziua Copilului” în urmă cu peste 70 de ani la Moscova de către o organizație internațională de femei apropiată de mișcarea comunistă.

Cu toate acestea, 1 iunie este declarat ca ziua copilului în doar câteva zeci de țări, alte state sărbătorind pe 20 noiembrie sau mai târziu în an. 

Scurt istoric despre sărbătoarea copiilor!

Cele mai vechi informații despre o ”zi a copilului” sunt din 1856 când în statul american Massachusetts un pastor pe nume Charles Leonard a ținut o predică specială pentru copii în luna iunie a acelui an. Pastorul a numit acea zi ”Rose Day”, mai târziu a fost denumită ”Flower Sunday” și apoi ”Children's Day” (Ziua copiilor) Mai era aproape un secol până când această zi dedicată celor mici să se răspândească pe tot globul.

Citește și: 1 iunie 2023, zi liberă legală. În ce zi pică sărbătoarea? Angajații care vor avea liber!

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ziua Copilului este declarată zi nelucrătoare în românia încă din 2017, iar pe vremea comunismului această zi era aniversată printr-o serbare care se ținea la grădiniță sau la școală, iar dacă pica duminica se țineau concursuri sau se organizau excursii. De asemenea, se țineau spectacole ”cultural- sportive” prin care copiii mulțumeau partidului și ”iubitului conducător” prin ”vers, cântec și joc”.

Mesaje emoţionante pentru cei mici de 1 iunie

Astăzi nu este o zi oarecare. Este ziua in care tu, copilul meu drag si scump, mi-a schimbat viata pentru totdeauna, 1 iunie, ziua in care te-ai nascut tu. La Multi Ani!

La Mulţi Ani! Ziua in care ai intrat in viata noastra a fost cea mai frumoasa! Te imbratisam cu mult drag!

La Mulţi Ani! Sa creşti mare, sănatos si fericit alaturi de parintii tai, care te iubesc foarte mult!

La multi ani copil frumos si inocent!

Citește și: VIDEO- Maria, studenta de la Iași dispărută de o săptămână, a fost dată în urmărire internațională. Ce i-a spus prietenei sale înainte să dispară?

De Ziua Copilului…îți doresc mulți ani, multă sănătate și multe zâmbete de copil!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI